Food

3x Lekkere Hapjes Met Wraps

27 maart 2015


Voor feestjes vind ik het altijd erg leuk om zelf hapjes te maken en deze te serveren. Wrap hapjes zijn zo gemaakt en ik heb nog nooit iemand gehoord die het niet lekker vond (oke, jawel, 1 keer. Maar die zeurt om alles dus dat telt niet mee). Vandaag deel ik 3 super snelle, lekkere wraps met jullie. Ik maak ze vaak een dag van te voren, dan kan ik de dag van het feest gebruiken om op te ruimen en andere hapjes te maken.

Wrap met komkommer en bieslook (vegetarisch)

Wat heb je nodig:

  • Wrap
  • Roomkaas
  • Komkommer
  • (Gedroogde) bieslook
  • Zout
  • Peper

Smeer de wrap in met roomkaas, ook dicht bij de randjes. Ik heb gekozen voor gedroogde bieslook, maar het is lekkerder als je verse bieslook even klein snijd (of knipt!). Deze heb ik vervolgens over de wrap gestrooid. De komkommer heb ik eerst in stukjes gesneden en daarna even op een stukje keukenpapier gelegd, dan zijn de stukjes niet zo vochtig en heb je niet de volgende dag een ‘natte’ wrap. Als je deze wrap maakt om direct op te eten kun je dit natuurlijk gewoon over slaan, scheelt wel een hoop tijd! De komkommer heb ik ook over de wrap verdeeld en vervolgens heb ik een pietsie beetje zout en peper gebruikt om het op smaak te brengen. Rol de wrap stevig op en pak hem goed in in plastic folie.

Wrap met feta, bosui en ham

Wat heb je nodig:

  • Wrap
  • Roomkaas
  • Bosui
  • Feta
  • Plakjes ham
  • Zout
  • Peper

Snijd een stuk van de feta af of laat wat feta blokjes uitlekken. Prak deze tot ze verkruimeld zijn met een vork. Snijd 2 bosuitjes in kleine, dunne ringetjes. Meng beide ingrediënten met 200 gram roomkaas. Voeg wat zout en peper toe voor wat extra smaak. Smeer vervolgens je wrap in met het mengsel en leg er de plakjes ham op. Je kunt in plaats van ham ook kipfilet gebruiken. Rol de wrap strak op en verpak hem in plastic folie.

Wrap met pesto, rucola en tomaat (vegetarisch)

Wat heb je nodig:

  • Wrap
  • Groene pesto
  • Cherry tomaatjes
  • Zongedroogde tomaatjes op olie
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas

Dit is echt mijn favoriete wrap en deze is ook altijd als eerste op op feestjes. Begin met het insmeren van de wrap met de groene pesto. Strooi er vervolgens de parmezaanse kaas overheen. Ik ben dit keer gegaan voor kaas uit een zakje, maar het is natuurlijk het aller lekkerst als je het zelf fijn raspt. Beleg de wrap met rucola. Snijd nu een paar cherry tomaatjes fijn in dunne plakjes en verdeel dit over de wrap. Laat wat zongedroogde tomaatjes uitlekken op een keukenpapiertje en snijd ook deze fijn in dunne reepjes. Verdeel dit over de rucola. Je kunt nu ook pijnboom pitjes roosteren en er over heen strooien, maar die had ik zelf op dit moment niet in huis. Rol de wrap stevig op en verpak hem in plastic folie.

 

3 super simpele en snelle hapjes die je in een mum van tijd gemaakt hebt. Ik vind het zelf het fijnst om ze in ieder geval een paar uur in de koelkast te laten liggen, dan worden ze (naar mijn idee) iets steviger en vallen ze minder snel uit elkaar bij het snijden. Tip: steek van te voren vast je prikkertjes door de wrap en snijd hem dan pas in stukjes.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Dennis 1 april 2015 at 00:05

    En lekker dat ze waren :)

  • Reply Kattenkoppen 6 april 2015 at 09:13

    <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)