Inspiratie Mama & Baby

Babyfotografie: Leuke Perspectieven

14 februari 2016

Babyfotografie 002Je baby fotograferen is een van de dingen die je als ouder (te) veel gaat doen. Zeker aan het begin wil je álles vast leggen en tegenwoordig is dat met een smartphone ook heel makkelijk om te doen. Vaak worden het snelle fotootjes om door te kunnen sturen naar opa en oma, maar er zijn ook een aantal foto’s die je gemaakt móét hebben met je goede camera. Vandaag laat ik een aantal perspectieven zien om je baby mee vast te leggen.

Babyfotografie 001

Ooghoogte

Zie hier: onze kerstkaart van afgelopen jaar. Ik maakte deze foto op ooghoogte. Een soort ongeschreven regeltje bij het fotograferen van kinderen (let maar eens op hoe vaak je door je knieën gaat als je een foto wilt maken van je spelende dreumes!). Door op ooghoogte te fotograferen krijg je makkelijker oogcontact met je kindje en daardoor krijgt je foto een veel persoonlijkere uitstraling.

Babyfotografie 003Details

Die rimpelige voetjes, dat schattige neusje, haar lange wimpers.. Ik heb bijna overal een foto van. Kindjes veranderen ontzettend snel in het begin en ik vind het heel leuk dat ik die kleine details allemaal heb vastgelegd. Zeker in het begin zijn dit leuke foto’s om te maken omdat je kindje dan nog lekker stil blijft liggen. Nu krijg ik het al bijna niet voor elkaar om een foto te maken waar Freya helemaal op staat, laat staan dat ze lang genoeg stil ligt om haar kleine teentjes scherp in beeld te krijgen.

Babyfotografie 002Close up

Deze lijkt een beetje op het voorgaande punt, maar ik reken hem toch apart. De details, zoals haar kleine vingertjes hierboven, zijn scherp, maar op de achtergrond is haar slapende gezichtje nog wel te zien. Dit soort foto’s vind ik ook heerlijk om terug te kijken. Ook heel leuk om bijvoorbeeld het favoriete speeltje scherp te hebben en je spelende kindje in de box onscherp. Zulke close up’s brengen de foto wat meer tot leven en kunnen op die manier echt een verhaal vertellen.

Babyfotografie 004

De Achterkant

Oke, deze foto hierboven is misschien niet de allerspannendste, maar ik heb helaas geen recente, scherpe foto op deze manier. Mijn telefoon staat wel bomvol met foto’s van Freya op haar buik, omringd door haar speelgoed, gemaakt vanaf de achterkant. Heerlijk om die voetjes in de lucht te zien en dat bolle luierkontje goed in beeld te krijgen ;) Op deze manier leg je de wereld vast vanuit het oogpunt van je kindje. Ga je bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, dan krijg je een heel levendige foto door de achterkant van zijn/haar hoofdje te fotograferen met daarvoor de diertjes waar ze naar kijken.

Heb jij nog tips om je kindje zo leuk mogelijk vast te leggen?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)