DIY Mama & Baby

DIY. Kliedervrij Schilderen Met Je Baby

1 maart 2016

Baby Schilderen 002Het was laatst zulk slecht weer dat ik zocht naar een leuke activiteit om samen met Freya te doen. Naar buiten gaan kon niet, want het was continue aan het regenen en hagelen. Dus hebben we de schildersspulletjes erbij gepakt en heeft onze kleine Picasso haar eerste kunstwerk gemaakt.

Baby Schilderen 003Omdat je baby van eten, verschonen en in bad gaan al een enorme bende kan maken leek het me logisch dat je het verven zo schoon mogelijk wil doen. En daar heb ik een fantastische oplossing voor: ziplock zakjes! Ik had toevallig nog zakjes van de lidl die je aan de bovenkant dicht kon doen. Handig voor overgebleven pasta sauzen. Maar ook heel leuk om wat klodders verf en een A4tje in te doen.

Baby Schilderen 001Ik koos voor een aantal felle- en een paar pastelkleurtjes, moet goed gaan passen in ons nieuwe interieur straks. Aan het begin begreep Freya nog niet helemaal wat nou de bedoeling was, maar toen ik een paar keer had voorgedaan hoe je de verf ‘heen en weer kon schuiven’ vond ze het reuze interessant. Ik heb op sommige stukjes een paar klodders witte verf gedaan, dan mengt het makkelijker.

Baby Schilderen 004Naast het smeren was het ook erg leuk om mee te gooien en mee te kreukelen. Na zo’n 10 minuten was ze er wel weer op uitgekeken en heb ik het papier uit het zakje gehaald door de zijkanten open te knippen. Ik was bang om haar ‘kunstwerk’ te verknoeien door het er aan de bovenkant uit te halen en daardoor alle verf uit te smeren. Het is met het knippen dus precies gebleven zoals Freya het gemaakt heeft.

Baby Schilderen 005En dit is het uiteindelijke resultaat. Trots als we zijn hebben we deze prachtige schildering na het drogen direct ingelijst en nu staat die in de woonkamer mooi te zijn. Voor Freya was het in ieder geval een groot succes want die heeft het uitgegild van plezier en ook ik was erg blij dat ik niet gelijk mijn kind in bad hoefde te doen na het verven :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)