Inspiratie Mama & Baby

Duurzame cadeaus voor de eerste verjaardag

22 mei 2018

Via instagram heb ik laatst een poll gehouden met welke artikelen jullie het liefst zouden willen zien op mijn blog. In de categorie ‘mama & baby’ kreeg deze verreweg de meeste stemmen. Dus bij deze: mijn tips voor duurzame verjaardagscadeaus voor de eerste verjaardag.

Grimms regenboog – €62,50

De regenboog van Grimms kreeg Freya op haar eerste verjaardag van mijn ouders. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en er wordt nagenoeg dagelijks mee gespeeld. Odin vind het nu vooral fantastisch om de bogen te laten wiebelen of om ermee te gooien, maar Freya gebruikt ‘m voor heel andere dingen. Zo doen de bogen dienst als tunnels voor de houten trein, zijn het bedjes voor de knuffels of maakt ze er muziek mee door er met een stokje op te slaan (iedere maat boog heeft een andere toon, net een xylofoon). Wat ze allebei vooral heel leuk vinden is om de boven te stapelen en ze daarna heel hard om te gooien, of we bouwen er samen figuren mee. Kortom: een veelzijdig ding dat ook nog eens leuk staat ter decoratie.

 

Ostheimer dieren – vanaf €5,95

Van mijn zusje kregen beide kinderen een dier van Ostheimer voor hun eerste verjaardag. Freya kreeg een koe, Odin een varken. De dieren zijn allemaal heel simpel geschilderd maar het is direct duidelijk om welk diertje het gaat. Odin herkent bijvoorbeeld al de koe en gaat loeien als hij ermee speelt. Freya vind het vooral leuk om met de diertjes te spelen en hokken voor ze te bouwen met houten blokken. Wat ik persoonlijk heel leuk vind is dat je langzaam hun collectie uit kunt breiden. Als je ieder jaar met de verjaardag een diertje cadeau doet hebben ze na een aantal jaar een mooie collectie. Zeker aangezien sommige dieren best prijzig zijn vind ik dat een leuke manier om het aantal dieren mee aan te vullen. Naast houten dieren zijn er ook mensen, bomen en struiken. Je kunt er dus alle kanten mee op.

 

Muziek instrumenten van Plan Toys – vanaf €3,99

Plan toys heeft ontzettend veel houten muziekinstrumenten in het assortiment. Fluitjes, trommels, xylofoons.. Zelfs een klein drumstel. Wij hebben Freya voor haar eerste verjaardag een trommeltje, xylofoon en een maraca gegeven en die worden nog elke dag met veel plezier gebruikt. Odin vind het nu ook geweldig om hard op de trommel te slaan en zit er vrolijk bij te dansen. Freya speelt vaak op de xylofoon en zingt er mooie liedjes bij. Na bijna 2 jaar intensief gebruik zien de instrumenten er nog hartstikke mooi uit (op wat kleine deukjes na dan).

 

Voorleesboekjes – diverse prijzen

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in deze lijst zijn de voorleesboeken. Het is heerlijk om samen met je kindje op de bank te kruipen met een boek op schoot. Ik schreef eerder al over onze favoriete boekjes, die vind je hier en hier.

 

 

Houten blokken – diverse merken

Blokken zijn altijd goed. Bouwen, omgooien, ermee smijten.. Je kan er alle kanten mee op. Wij hebben blokken van Grimms (zie foto hierboven) maar ook van Woezel en Pip. Beide soorten vallen in de smaak. Wel houd ik voor Odin de kleine blokjes van de Grimms blokkenpiramide nog even achterwege. Die passen namelijk precies in zijn mond. Maar de grotere blokjes speelt hij heel leuk mee. Naast stapelen en bouwen is het ook een leuke manier om alle kleuren te leren en maakt het lekker veel kabaal als je je net gebouwde toren hard om duwt.

 

Trek figuur Dancing Alligator van Plan Toys – €22,99

Als je kleintje eenmaal gaat lopen is een trek figuur natuurlijk fantastisch. De alligator van Plan Toys ziet er leuk uit en maakt ook nog een grappig geluidje doordat de houten schijfjes tegen elkaar aan tikken als je ermee loopt. Omdat de as van de wielen niet in het midden zit is het net of hij danst. Hier hebben beide kinderen er veel plezier van. Natuurlijk zijn er ook andere merken die trek figuren verkopen, maar zelf vind ik deze toch wel het aller leukste  :love:

 

Crayon Rocks – vanaf €7,50

Creatief zijn is voor alle leeftijden leuk, maar vanaf de eerste verjaardag kun je veel meer kanten op. Bij ons thuis word iedere dag wel getekend of geverfd en de crayon rocks zijn ver uit favoriet voor Odin zijn kleine handjes. Door de vorm zijn ze makkelijk vast te houden en ze kleuren aan alle kanten ipv alleen aan een punt zoals bij een potlood. Hij hoeft dus alleen het krijtje vast te houden, het op het papier te leggen en heen en weer te vegen. Volgens de richtlijnen zijn de krijtjes geschikt vanaf 3 jaar, maar onder toezicht denk ik dat je ze best eerder kunt gebruiken. Ook fijn om te weten is dat ze gemaakt zijn van biologische sojabonen en gekleurd met natuurlijke pigmenten. Dus als er tóch een hap uit een krijtje genomen word, worden ze er in ieder geval niet (heel erg) ziek van.

 

 

Dit is een greep uit mijn favoriete cadeaus om te geven rond de eerste verjaardag. Merken als Grimms en Plan Toys hebben natuurlijk nog veel meer in het assortiment naast de dingen die ik hier heb genoemd. Zo komen het telefoontje en de houten camera op de bovenste foto ook van Plan Toys. Ik zal hier onder nog een lijstje plaatsen met leuke webshops waar je zeker kunt slagen voor een goed cadeau. Dit is geen spon, reclame of dergelijks. Gewoon webshops waar ik achter sta en waar ik goede ervaringen mee heb.

Het regenboogschaap
Villa Hoera
Mijn Hemeltje
3 Vosjes
Juffrouw Pollewop
Dottelijne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)