Inspiratie Mama & Baby

Een Kijkje In De Babykamer

13 mei 2015

Kijkje in de babykamer 008Een paar dagen na mijn positieve test kreeg ik van Dennis de opdracht om mijn makeup te gaan verhuizen; er moest een babykamer geschilderd worden! Misschien een beetje snel, maar we konden beide echt niet wachten om aan het kamertje te beginnen. Voor ik zwanger was kon ik uren spenderen naar het kijken van roomtours van andere babykamers. Het leek me daarom leuk om ook het kamertje van ons (nog ongeboren) meisje te laten zien!

Kijkje in de babykamer 001De kleur die op de muren zit is van de Karwei en hebben we zelf laten mengen. Het is eigenlijk een verf voor buiten, maar daar hebben we expres voor gekozen omdat de muur nu ook watervast is. De witte muren door ons hele huis zijn geschilderd met latex, maar for some reason kan je er niet overheen gaan met een natte doek, dan veeg je de verf eraf. Dat leek ons met een baby niet zo handig, dus kozen we voor buitenverf.
De meubels hadden we ook al redelijk snel in huis. Het bedje dat je op de foto ziet is van Ikea en is de Stuva met witte lade frontjes. Het is nu nog niet zo heel netjes opgemaakt, maar het lakentje en de hydrofiel luier komen beide van HEMA. Het dekentje is van de H&M.

Kijkje in de babykamer 004
Ik wilde geen typische meisjes of jongens kamer en heb daarom gekozen voor een bos thema. De muziekmobiel die boven het bedje hang, met vosjes en eekhoorns, paste daar natuurlijk perfect bij! Hij is van babymix en hoewel hij super schattig is ben ik toch een beetje teleurgesteld. Het muziekje dat er in zit is namelijk ontzettend vals. Ik ben al opzoek gegaan naar een los muziek doosje, maar ik durf ze niet meer via internet te bestellen. Het paarse knuffelpopje dat je op het bedje ziet liggen heeft mijn moeder trouwens zelf gemaakt. Schattig toch?  (<3)

Kijkje in de babykamer 005Het is een erg klein kamertje en we hebben niet echt plaats om een grote garderobe kast neer te zetten. Daarom kozen we voor deze ladekast van Ikea, de Malm. Hierin liggen kleertjes in maat 50 en 56. De rest heb ik, per maat gesorteerd, in zakken in onze eigen kledingkast liggen. Ik wil er graag overzicht in houden en toen ik alles in de kast had liggen was er nog nauwelijks ruimte om de lades open of dicht te doen. Ook liggen hier een speelkleed, een boxkleed en speelgoed voor in de box in opgeborgen.

Kijkje in de babykamer 006Op de kast zelf heb ik een aantal voorleesboeken die ik al een tijdje in huis had liggen. Het boek ‘weltrusten, kleine beer’ heeft mijn moeder vroeger ontzettend vaak aan ons voorgelezen en deze kreeg ik van haar cadeau toen we het geslacht van ons kindje bekend hadden gemaakt. Ook het boekje ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ was vroeger favoriet. Deze heb ik aan Dennis gegeven voor de kerst. Ook zie je een doos op de kast staan. Deze komt van de Karwei en heb ik gekocht als ‘herinneringen doos’. Er zitten nu al wat spulletjes in zoals een (leeg) kraambezoekboek, een shitload aan positieve zwangerschapstesten en invulboeken voor Dennis en mij. Als baby eenmaal is geboren wil ik haar eerst pakje, mijn zwangerschapsdagboek en andere mooie herinneringen aan de kraamtijd in deze doos bewaren. Voor nu staat hij nog op het kamertje, maar ik denk niet dat deze daar ook blijft. Als ze eenmaal geboren is verdwijnt hij waarschijnlijk onderin een kast, om er af en toe weer uit te komen als ik heimwee krijg naar mijn dikke buik en kleine beep.

Kijkje in de babykamer 007Boven de kledingkast hangen deze 2 schilderijtjes. Ik heb ze zelf gemaakt en vind ze heel gezellig staan in het kamertje. Ik wilde eigenlijk nog meer maken, maar omdat het kamertje niet zo groot is word dat al snel te druk. Ik denk dus dat ik het maar bij deze twee laat. 

Kijkje in de babykamer 002Naast het bedje staat onze commode. Deze komt, verassing, ook van Ikea. Het is de Gulliver. Ikea heeft wel commodes die er mooier uitzien, maar voor deze had ik al een aantal ‘Ikea hacks’ gevonden op pinterest. Zo kan deze later perfect dienen als boekenkastje, maar ook, met wat kleine aanpassingen, als poppenhuis! Of ik tevreden ben over de indeling weet ik nog niet helemaal. Voorlopig wel, maar misschien dat ik er later toch achter kom dat het handiger is om alles opnieuw in te delen. Voorlopig liggen hier ook nog alle flesjes en het kolfapparaat, maar die gaan uiteindelijk allemaal naar beneden. Ook ligt hier mijn informatie pakketje over bevallen in het ziekenhuis en mijn noodplan.

Kijkje in de babykamer 003Natuurlijk is het nog steeds niet helemaal af. Ik kom iedere week wel weer dingetjes tegen waarvan ik denk dat het handig is om te hebben. Zo wil ik nog extra mandjes op de commode om alle verzorgingsspulletjes in op te bergen, heb ik nog veel meer hydrofiel luiers en washandjes nodig en moet ik nog even uitvinden hoe ik het bedje het mooiste kan opmaken. Maar voorlopig vind ik het wel prima. Het kamertje zelf is in grote lijnen al compleet en als ik straks écht het gevoel heb iets te missen als ze eenmaal is geboren, dan kan ik het altijd later nog aanschaffen. :)

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sharon 30 december 2016 at 19:16

  Heel erg leuk! Ik had op instagram al aangegeven zelf ook een bosthema te willen. Ik heb zo’n mooie mobile gezien, maar die is 150 euro! Dit is em: https://www.etsy.com/nl/listing/239740872/naald-vilten-baby-mobile-bos-dieren?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=felted+animal+mobile&ref=sr_gallery_24

  Die jij hebt vindt ik ook erg leuk, maar misschien dat ik dan alleen de knuffeltjes gebruik en verder met viltballetje en misschien wel mooie stevige takken zelf een mobile in elkaar knutsel.

  • Reply Silke Bouwes 30 december 2016 at 20:15

   Ooooh nee wat heb je gedaan! Nu ben ik verliefd op een mobile van €150 :(

  Leave a Reply

  <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)