Mama & Baby

Een Lange Autorit Met Je Kindje (Tips & Tricks)

6 oktober 2016

lange-autorit-001Vorig jaar besloten Dennis en ik dat we het jaar erop, dit jaar dus, op vakantie zouden gaan naar Italië. We wilden graag met Freya naar het strand en de zee en dat mijn familie toevallig in Italië woont en daar ook een appartement verhuurd was natuurlijk mooi meegenomen ;). Zo gezegd zo gedaan, op mijn verjaardag vertrokken we met de auto richting het buitenland. Best spannend gezien Freya een ritje naar Ikea al te lang vind duren. Maar oh wat zijn wij trots: ze heeft de heen- én terugreis niet 1x gezeurd, gejammerd of gedramd. Daarom hier mijn tips, misschien heb je er iets aan :p

Plan je reis

Via google maps is het heel makkelijk om je reis een beetje te plannen. Wat is de leukste route om te rijden, wat is het snelste, waar heb je de leukste stops? Ook niet onbelangrijk: hoe lang wil je over de reis doen? Wij hebben de reis verdeeld over twee dagen. De eerste stop was halverwege Frankrijk, de tweede dag kwamen we aan op de bestemming. Op de terugreis zijn we gereden via Duitsland en vertrokken we vanaf daar weer richting huis. Wij kozen ervoor om de eerste dagen (dus eerste dag heenreis en eerste dag terugreis) het meeste aantal kilometers te maken. We zijn vroeg vertrokken zodat Freya nog moe zou zijn en het grootste deel van het begin van de rit zou gaan slapen.

Tussenstops

Ook niet onbelangrijk: onderweg even een pauze nemen. Om te plassen, de benen te strekken, te verschonen en gewoon om even uit die krappe, volgeladen auto te kunnen zijn. Sommige plaatsen waar we waren gestopt had Freya geluk en was er genoeg ruimte om te kunnen spelen en wandelen, andere plaatsen moesten we letterlijk stil staan naast een weg. Je zou je tussenstops van te voren ook kunnen plannen, maar wij zijn gewoon gestopt wanneer we daar zin in hadden. Niet altijd even handig, maar maakt het wel leuk!

lange-autorit-002

Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed

De meest voor de hand liggende tip: zorg voor vermaak voor je kindje. Neem het favoriete speelgoed mee maar zorg ook voor wat nieuwe spulletjes, zodat ze langer bezig zijn dat te ontdekken. Ik heb op het laatste moment nog snel een stapel boekjes in de krat gegooid en daar ben ik achteraf maar wat blij mee geweest. Ook de etch a sketch (wie kent ‘m nog?!) was een groot succes, evenals de houten fotocamera van PlanToys. Is je kindje écht helemaal uitgekeken op het speelgoed zet dan het leukste vermaak in: muziek! Wanneer Freya het helemaal zat begon te worden zetten we het op een zingen. Met de radio mee of gewoon ter plekke uit ons duim gezogen, ze vond het maar wat prachtig.

lange-autorit-003

Eten

Één van de leukste dingen aan een lange autorit maken is snacken onderweg. Maakt de reis nét wat dragelijker. Voor onszelf was het makkelijk: grote fles drinken mee, rol koekjes in de tas en klaar. Voor Freya was het al een wat grotere uitdaging. Aanmaaklimonade, water, rietjesbeker, fruit zakjes, gezonde snacks, koekjes, lunch.. De tas die ik de hele reis tussen mijn benen had staan puilde uit van het eten voor mijn kind. Niks ergs, want hoe makkelijk was het als ze begon te jammeren om een koekje naar de achterbank te steken; toch weer even 5 min rust ;)
Favoriet waren de knijpzakjes van Ella’s Kitchen en droge soepstengels. Voor lunch had ik de eerste dag enthousiast broodjes en knakworsten meegenomen maar dat werkte minder goed. De rest van de reis zijn we maar gestopt bij weg restaurantjes en de grote gele M.

Luiertas

De laatste tip die ik kan geven: zet de luiertas op een makkelijk te bereiken plaats, zorg voor voldoende luiers, genoeg schone kleding en eventueel een extra hoes voor je autostoel. Wij hadden zelfs het aankleedkussen meegenomen waardoor we haar heel makkelijk op picknicktafeltjes hebben kunnen verschonen. Stop voor de zekerheid een extra speentje, billenzalf en een paar paracetamol in een apart vakje en je bent helemaal voorbereid op ongelukjes. :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)