Bloggen Persoonlijk

Een Maand Weekvloggen: Ik Ga Het Doen!

19 oktober 2016

KinderboerderijJa, je leest het goed. In de maand november ga ik een hele maand vloggen. Geen dagelijkse vlogs, gewoon 1x in de week een weekvlog. Waarom? Dat ga ik in dit artikel uitleggen.

Zelf volg ik al jaren een aantal vloggers via YouTube. Vooral Amerikaanse vloggers, maar ook een aantal Nederlandse. Ik vind het leuk om te zien wat de vloggers de hele dag doen, zelfs als het een saaie dag is, en kan genieten van mooie edit skills en vrolijke beelden met een muziekje eronder. Maar wat ik me dus al een hele tijd afvraag is of het niet vreselijk vermoeiend is om te vloggen? Bij iedere handeling moet je nadenken. Waar zet ik de camera neer? Hoe breng ik dit het beste in beeld? En dan heb je nog het probleem van de rot dagen. Denk je tijdens een huilbui écht zo snel aan die camera? Film je ook als je de hele dag in je pyjama op de bank ligt te stinken?
Op die vragen wil ik antwoord. En nu kan ik het natuurlijk heel makkelijk aan een vlogger vragen, maar ik wil het zélf ervaren. Ik wil er zelf achter komen of ik inderdaad meer de deur uit ga en dingen ga ondernemen zodat de vlogs niet zo eentonig worden, of ik tijdens een huilbui inderdaad aan die camera denk en of het werkelijk zo lastig is om te beslissen wat je wel en niet laat zien.

Dan mijn keuze om te gaan weekvloggen: zo kan ik makkelijker wat dingen uit een vlog laten. Ik wil Freya niet al te veel herkenbaar in beeld en als ik in de avond moe ben kan ik gewoon naar mijn bed in plaats van te moeten editen voor de vlog van de volgende dag. Ook leek het me een makkelijker begin, ik ben namelijk bang dat ik de eerste dagen nogal ga vergeten dat ik ging filmen. Dus mocht ik op een maandag inderdaad veel vergeten te filmen, dan kan ik de rest van de week nog gebruiken om de vlog een beetje op te vullen ;)

Ik ga beginnen op maandag 31 oktober. Komt iets beter uit en zo mist er niet al de eerste dag van de week. De vlog begint dus gewoon op maandag en gaat door t/m zondag. De eerstvolgende maandag, 7 november, zal om 6:00 in de ochtend de eerste vlog online komen te staan op mijn blog en op mijn YouTube kanaal (abonneer hier even, dan weet je zeker dat je niets hoeft te missen!). De laatste week zal ik ook verder vloggen tot de volledige week klaar is, dus t/m zondag 4 december.
Na de maand vloggen zal er nog een artikel komen met mijn ervaringen. Hoe vond ik het, wat viel tegen, wat viel mee, went het snel, etc. Voor nu heb ik nog amper afspraken gepland staan en zullen de meeste vlogs dus precies laten zien wat ik normaal gesproken ook doe op een dag. Wel kan ik vast verklappen dat de eerste dag van de eerste vlogs start met iets héél leuks :D

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)