Persoonlijk

Een Weekendje Naar Epen, Limburg

29 april 2015

Epen 005Misschien heb je het een en ander mee gekregen via instagram, maar wij waren afgelopen weekend een weekendje naar Epen, Limburg. Nog eventjes er tussen uit, nog even samen genieten en nog even ‘spontaan’ weg zonder te hoeven denken aan luiers, billendoekjes en zeulen met kinderwagens. We hebben heerlijk genoten en het leek me wel leuk om een soort verslagje te geven over wat we allemaal hebben gedaan.

Epen 001Over 2 weken gaan we al trouwen en over ongeveer 2 maanden hebben we een vers-van-de-pers baby in huis. We wilden er dus nog even samen tussenuit om van elkaar te genieten, een zo genaamde ‘baby-noon’. Ik ben gek op wandelen en mooie natuur en Dennis vind ook alles wel prima en zo kwam ik uit op een mooi appartementen hotel in Epen, Limburg. Toen we aankwamen werden we heel vriendelijk ontvangen met een lekker drankje. Het hotel, dat ‘Ons Epen’ heet, word gerund door Veronica en René. We werden zo vriendelijk ontvangen dat het net was of we op bezoek waren bij verre familie; heel gezellig en huiselijk. Veronica heette ons welkom en na een klein babbeltje liet ze ons het appartement zien. We zaten op de begane grond in een mooie kamer die van alles was voorzien. Voor €250 hadden we een woonkamer, slaapkamer, keukentje, badkamer (met ligbad!) en een apart toilet. Ook konden we iedere ochtend aanschuiven aan het ontbijt met heerlijke broodjes en producten uit de regio. In het hoofdgebouw zit zelfs een saunalandschap met stoombad en belevingsdouches. Zelf zijn we hier niet zo’n fan van, maar het is zeker een pluspunt dat de mogelijkheid er is! Dit is overigens niet gesponsord, ik ben gewoon erg enthousiast en heb het zo naar mijn zin gehad dat het hotel wel een shout-out verdiend!

Epen 002

Epen 008

Epen 007De omgeving van Epen is ontzettend mooi. We hebben heerlijk gewandeld over de heuvels en door de bossen en ook het uitzicht op de vele bloesembomen was niet verkeerd. Op zondag wilde we eigenlijk richting de Belgische ardennen gaan. 2 jaar geleden zijn we samen naar La Roche-en-Ardenne geweest en het leek ons leuk om nog een keertje terug te gaan. Ik was alleen veel te moe en zag het echt niet zitten om nog 3 uur in de auto te zitten en daarom besloten we om in Epen te gaan wandelen. En eerlijk? Het was precies hetzelfde. Misschien iets meer zwanger proof omdat er minder steile heuvels waren, maar qua natuurgebied was het net zo mooi. Na zo’n 2 uur wandelen kwamen we uit bij een boscafé waar we besloten een stop te maken en wat te drinken. Voor we aan een tafeltje gingen zitten liep ik een rondje over het terrein en wat bleek? Er zat gewoon een kinderboerderij bij! De meeste dieren liepen er gewoon los en terwijl ik een rondje liep en foto’s maakte werd ik achtervolgd door een gezellig dik varkentje die dacht dat ik vast wel iets lekkers te eten had. 

Epen 004

Epen 006Op koningsdag checkte we uit en zijn we naar Aachen in Duitsland geweest. Ik wilde graag naar de DM om spulletjes voor de baby in te slaan (veel goedkoper!) en het leek me leuk om daar nog een beetje te winkelen. Aachen schijnt met haar kerstmarkten altijd reuze gezellig te zijn, maar ik vond er nu echt geen zak aan. Behalve de DM en de Starbucks ben ik weinig leuks tegen gekomen en het stadsbeeld vond ik ook niet echt om vrolijk van te worden. Maar misschien hebben wij net de verkeerde straatjes gezien. We gingen naar Duitsland voor de DM en 2 tassen later en €55,- lichter begonnen we weer aan onze rit naar huis.

Epen 003Het was echt heerlijk om er even met z’n tweetjes (drietjes) tussenuit te zijn, maar ik was maar wat blij dat we weer thuis kwamen. Toen we de auto uitstapte werden we begroet door een luid gemiauw van Krieltje en ook Dexter was heel blij om ons weer te zien. De nijnen leken in eerste instantie een beetje beledigd, maar na een snoepje vonden ze me weer erg lief. Het was heel fijn om nog even met Dennis een weekendje weg te zijn en van elkaar te genieten, maar ik kan ook echt niet meer wachten tot onze kleine meid er is!
Oh, je kunt me vanaf nu ook volgen op Bloglovin’! Dus mocht je dat nog niet doen, klik dan even hier: Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kattenkoppen 29 april 2015 at 13:34

  Waaaauw! Het ziet er daar heel mooi uit! Aaaaaaaaah jullie gaan over twee weken al trouwen? Zijn jullie al zenuwachtig en hebben jullie er zin in? Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad :love:

  Liefs!

  • Reply admin 29 april 2015 at 15:03

   Jaa, gaat snel he? :O Ik ben helemaal niet zenuwachtig eigenlijk. Het enige waar ik nerveus voor ben is of mijn ring wel op tijd binnen is (ze hadden mijn maat niet op voorraad). Maar dat komt vast wel goed, haha!

  Leave a Reply

  <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)