Mama & Baby Reviews

Favoriete Voorleesboekjes – Deel 2

7 december 2016

favoriete-voorleesboekjes-nr-2-001Na deel 1 is het dan eindelijk tijd voor deel 2: onze favoriete voorleesboekjes! Er zijn in de tussentijd weer heel wat boekjes bij gekomen, dus deel 3 (en 4 en 5) zullen binnenkort ook vast wel verschijnen ;)

Het eerste boekje, Nog even achter mijn oortjes kriebelen, kreeg Freya van mijn opa voor haar eerste verjaardag. Ze is er helemaal gek op en eens in de zoveel tijd moet ik dagen achtereen het boekje wel 100x per dag voorlezen. In het verhaaltje is het voor klein konijn tijd om te gaan slapen en wordt er aan het kindje gevraagd of ze willen helpen met de avond routine. Zo moet je in je handen klappen om hem zijn pyjama aan te laten trekken, over zijn ruggetje aaien als hij in bed ligt en voor je het lichtje uit doet krijgt hij nog een welterusten kus. Freya kent de volgorde inmiddels helemaal uit haar hoofd en soms betrap ik haar erop dat ze uit zichzelf, zonder voorgelezen te worden, de opdrachtjes keurig afwerkt.

De luiaard die niet lui was, nog zo’n fantastisch boek van Eric Carle. De kleurrijke tekeningen, de simpele verhaaltjes, Freya en ik zijn er dol op. Dit boek gaat over een luiaard. Hij hangt dag en nacht in de boom, zelfs als het regent. De andere dieren vragen aan hem waarom hij zo langzaam, sloom en saai is. Op de allerlaatste bladzijde geeft de luiaard daar pas antwoord op (langzaam he ;) en legt hij uit dat hij niet lui, maar juist heel ontspannen is en dingen heel graag langzaam doet. We lezen dit boekje dan ook in langzaam tempo waar Freya vaak erg om moet lachen.

Ik geloof dat het voor kerst was dat ik Dennis het boekje Raad eens hoeveel ik van je hou cadeau gaf. Ik denk dat iedereen dit wereld beroemde boekje wel kent, maar toch zal ik het nog even toelichten. Hazeltje moet gaan slapen, maar voor hij naar bed gaat verteld hij nog even aan grote Haas hoeveel hij van hem houd. Ze maken er een soort wedstrijdje van waarbij Haas het telkens wint van Hazeltje. Fantastisch boekje, zeker als we stemmetjes opzetten zit Freya aandachtig te luisteren.

favoriete-voorleesboekjes-nr-2-002

Mijn kleine dwergenboek heeft Freya van mijn zusje gekregen voor haar eerste verjaardag. Het gaat over een oude, wijze dwerg die een kristal gaat brengen naar de trollen. Onderweg komt de dwerg allerlei dieren tegen en moet hij schuilen voor de regen. Het boekje is volledig in dichtvorm geschreven wat Freya heel interessant vind. De tekeningen in het boek zijn prachtig gedetailleerd en met zachte kleuren vormgegeven.

Geen idee hoe dit boekje heet, maar we noemen het maar het ABC boek. Al een oudje, gekregen van de buurvrouw van mijn moeder als ik het goed heb onthouden ;) Het is niet echt een verhaaltje, meer een dichtvorm met de letters van het alfabet. Freya vind het vooral leuk om naar te tekeningetjes te kijken en af en toe moet ik het eens voorlezen. Een enkele keer houd ze het vol tot de letter Z, maar vaak haakt ze al af bij G. Geeft niks, ze is ook nog wat jong om het alfabet te begrijpen. Maar later zal dit boekje vast van pas komen, voor nu kan ze er in ieder geval lekker in bladeren.

De grote, dikke, rode kater. Wie is er niet opgegroeid met Dikkie Dik? In Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik zijn 30 avonturen van de kleine dikzak verzameld met extra grote tekeningen. Freya is dol op de kat en vind de tekeningen heerlijk om naar te kijken. Het zijn korte verhaaltjes waardoor haar aandacht goed gevestigd blijft op een verhaal en veel verhaaltjes zijn voor mij nog heel herkenbaar van vroeger. Achterin het boek zit een DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 spelletjes. De DVD hebben we maar 1x gekeken, maar het boek wordt meerdere keren per week wel een keer doorgebladerd.

Van vriendinnen kreeg ik op mijn babyshower het boekje Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Persoonlijk vind ik het boekje niet zo leuk, maar Freya moet erg lachen om de tekeningetjes en de ‘geluiden’ van de poep van verschillende dieren. Ik vrees dat wanneer de poep en pies fase hier ooit gaat aanbreken dit boek iedere dag wel 100 keer moet worden voorgelezen, maar misschien dat ik het tegen die tijd nog kan verstoppen ;)

 

Zijn jullie in voor een deel 3, 4 en 5? Of is het voorlopig wel even genoeg met de boeken? Lees hier deel 1.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Femke 7 december 2016 at 09:00

    Zelfs van een deel 10 zou ik wild enthousiast worden, dus laat maar komen! :*:

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)