Inspiratie Mama & Baby

Herinneringen Aan De Zwangerschap Vastleggen

20 juli 2017

Toen ik zwanger was van Freya voelde ik me vaak zo beroerd door al het braken dat ik amper foto's heb gemaakt van mijn bolle buik. Dat ik dat dit keer anders wilde gaan doen stond al vast, maar er zijn zoveel manieren te bedenken dat ik niet meer wist waar ik uit moest kiezen. Uiteindelijk heb ik bij de tweede zwangerschap 3 manieren gekozen.

Bij beide zwangerschappen heb ik zelf een zwangerschapsdagboek bijgehouden. Nu kun je natuurlijk ook kiezen voor een voorgeprint boek waar je iedere zoveel weken een paar vragen in beantwoord, maar ik wilde iets speciaals. Daarom heb ik bij allebei de zwangerschappen iedere week netjes een kort verhaaltje bijgehouden. Wat er gebeurd was die week, hoe ik me voelde, hoever we waren met het kamertje. Nog steeds vind ik het fantastisch om het boek van Freya terug te lezen en als ik straks het boek voor Odin binnen heb weet ik zeker dat ik ook daar over een paar jaar met liefde in terug lees. Ook leuk voor de kinderen zelf om later in te kunnen lezen.

Mijlpaal kaartjes zijn ook een mooie manier om alles mee vast te leggen. Bij de zwangerschap van Odin heb ik daarom een setje van deze kaartjes besteld en daarmee iedere twee weken een foto van mijn buik gemaakt. Ook de andere mijlpalen, zoals het geslacht of het eerste schopje, zijn vast gelegd met een kaartje. Op de achterkant heb ik af en toe een kort zinnetje of stukje geschreven hoe het ging die week. Waar het zwangerschapsdagboek echt gericht is naar de kindjes zelf heb ik deze kaarten meer voor mij geschreven. Ik vind het zo leuk om iedere foto mijn buik een stukje verder te zien groeien!

Een zwangerschapsshoot is ook heel leuk om te doen. Daar kun je een fotograaf voor inhuren, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Zo is bovenstaande foto gewoon gemaakt op de zolderkamer, met mijn eigen spiegelreflex camera. Op pinterest had ik wat ideeën gevonden voor houdingen of foto's die ik erg mooi vond en vooral deze met de echo sprak me erg aan. Elke keer als ik naar de foto kijk word ik weer verliefd. Hoe gek dat dat kleine babytje op die echo nu al 2 maanden oud is?

 

 

Op welke manier heb jij herinneringen aan je zwangerschap vastgelegd?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)