Inspiratie Mama & Baby

Herinneringen Bewaren

14 maart 2016

Herinneringenbox 000Toen ik ontdekte dat ik zwanger was ben ik direct begonnen met het bijhouden van een zwangerschapsdagboek, om de mooie herinneringen ervan te bewaren. Maar ook wanneer je kleintje eenmaal geboren is zijn er een hoop dingen die je wilt bewaren voor later. Vandaag laat ik zien welke spulletjes ik bewaard heb van Freya.

Herinneringenbox 001Allereerst 5 zwangerschapstesten. 5 ja. Ik geloofde absoluut niet dat ik zwanger was en heb naast deze 5 ook nog een digitale gedaan waar op duidelijk ‘ZWANGER’ stond voor het nieuws een beetje doordrong. Op de achterkant van alle testen heb ik de datum geschreven, leuk om terug te zien.

Herinneringenbox 002Ook van de minder leuke tijd heb ik spulletjes bewaard. Zo heb ik een afdruk van een CTG, het bandje wat om Freya’s enkeltje gebonden zat en wat draadjes die op haar borst geplakt zaten. Ze heeft 3 dagen aan allerlei apparatuur vast gezeten en hoewel ik dat een vervelende herinnering vind is het wel ‘leuk’ om te zien hoe klein de plakkertjes en het bandje zijn.

Herinneringenbox 003Het allereerste setje kleding dat ze aan kreeg moet natuurlijk ook bewaard worden. Tijdens het maken van deze foto’s verbaasde ik me hoe klein het broekje en shirt waren, maar toen Freya net geboren was waren die nog veel te groot. Maatje 50 lijkt nu zo mini..

Herinneringenbox 004Toen we eindelijk naar huis mochten had Dennis het hele huis voor ons versierd. Daarvan heb ik 1 ballon bewaard. Ook haar eerste speentje en het cassette van de hielprik wilde ik graag bewaren. Misschien niet zo interessant voor een ander, maar voor ons allemaal van waarde.

Herinneringenbox 005Alle kaartjes heb ik bewaard. Allemaal! En dat waren er best veel. Maar ik vind het zonde om ze weg te doen en het is over een paar jaar vast leuk om te zien wie er allemaal aan ons gedacht hebben in de eerste weken. Ook nu vind ik het nog leuk om terug te lezen.

Herinneringenbox 006Dit vind ik de meest bijzondere herinnering. Mijn lieve zusje kan heel goed tekenen en heeft een mooie kaart gemaakt. Ook heeft ze een klein kistje gevuld met mooie, lieve cadeautjes speciaal voor Freya.

Herinneringenbox 007Zo zitten er onder andere een vingerpoppetje in van een ooievaar met baby, een doosje met steentjes (én uitleg waar ieder steentje goed voor is) en een klein zakje met daarin een schattig armbandje. Zo bijzonder om zo’n klein, persoonlijk cadeau te krijgen.

Herinneringenbox 008Het kraamdossier hebben we ook goed bewaard omdat ik het erg leuk vind om terug te lezen. Onze lieve kraamhulp heeft iedere dag een leuk verhaaltje geschreven, de weersvoorspellingen bijgehouden en genoteerd wat we de eerste dagen hebben gedaan (samen gedoucht, voor het eerst in bad etc). Ook heb ik een klein fotoboekje met daarin foto’s van Freya’s eerste dagen en een hoop kraamvisite, zodat ze weet wie er allemaal langs zijn gekomen om met haar te knuffelen.

Herinneringenbox 009Maar ook latere herinneringen zijn leuk om te bewaren. Zoals bijvoorbeeld dit pakje dat ze aanhad voor haar allereerste kerst. Alle ‘eerste’ momenten bewaar ik in een mooie doos, welke ik goed voor haar wil bewaren voor later. Naast bovengenoemde spullen zitten er ook andere dingen in. Zoals bijvoorbeeld het kraambezoekboek en mooie echo foto’s. Ook komt er een fotoalbum in van haar eerste jaar en zullen er nog veel meer leuke herinneringen in de doos gedaan worden.

 

Hoe bewaar jij herinneringen aan je kleintje?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sas 11 juni 2016 at 20:27

    Wat super leuk om te zien wat je allemaal hebt bewaard!

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)