Mama & Baby

Het Schema Van Freya – 7 Maanden

22 januari 2016

FreyaNu Freya 7 maanden oud is hebben we eindelijk een goed ritme te pakken dat we iedere dag netjes volgen. Sommige dagen lopen compleet anders en gooien haar schema behoorlijk door de war, maar 90% van de dagen zien er uit als hier beschreven word.

08:00 – 08:30 Freya wordt wakker en ik haal haar uit bed. Ze krijgt nog steeds borstvoeding en na de voeding blijven we samen nog even knuffelen. Daarna is het tijd voor een schone luier en kleed ik haar aan.

09:00 – 09:30 Tijd voor een boterham! Sinds een paar weken krijgt Freya iedere ochtend ook een boterhammetje. Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen met het beleg, maar appelstroop en roomkaas zijn tot nu toe favoriet! Ook krijgt ze een beetje water, soms met een heel klein beetje diksap, uit een bekertje. Freya weigert om uit een fles te drinken en ook uit een tuitbeker word niet gedronken. Daarom ben ik met 6 maanden vast gaan oefenen met het drinken uit een echte beker.

10:00 Het is tijd om te gaan spelen. Soms ligt ze in de box, maar meestal leg ik een kleed op de grond in de woonkamer neer zodat ze lekker alle kanten op kan rollen.

11:00 Rond deze tijd word ze vaak weer moe en neem ik haar mee naar boven. Daar trek ik haar haar slaapzak aan, geef ik haar een voeding en leg ik haar in bed. Ik geef borstvoeding op verzoek en ze komt nog maar zo’n 4 á 5 keer per dag. Maar voedingen als deze, om lekker mee in slaap te vallen, geef ik ook nog steeds. Dit zijn vaak maar kleine drink momentjes van 4 minuten, maar ze slaapt er heerlijk op!

12:00 – 12:30 Freya word wakker. Ik haal haar weer uit bed en we gaan weer naar beneden om te spelen of lezen samen een boekje op de bank. Ook liedjes zingen vind ze geweldig. Na haar dutje is het ook tijd om haar tanden te poetsen. Ik deed dat eerst ’s avonds, maar dan kreeg ze vrij snel erna weer een voeding. Omdat het beter is niet te snel na het eten te poetsen en niet te snel te poetsen na het eten (snap je hem nog?) doe ik dat rond deze tijd. Zo kan de fluoride even inwerken en poets ik geen schadelijke zuren in haar gebit.

13:30 Tijd voor fruit! Soms krijgt ze het al wat eerder, maar dat ligt er aan wanneer ik haar tanden heb gepoetst. Meestal krijgt ze een appel of een peer, maar een banaan of gemengd fruit gaat er ook goed in! Hierna drinkt ze nog een voeding.

14:00 Als ze niet te moe is spelen we samen nog even op haar kleed op de grond, maar meestal gaat ze rond deze tijd weer naar bed.

16:00 – 17:00 Afhankelijk van de tijd waarop ze ging slapen word ze tussen 4 en 5 wakker. Ik geef haar nog een voeding en we gaan samen weer naar beneden. Daar is het wéér tijd om te spelen, maar dit keer alleen. Ik leg haar vaak even in de box zodat ik even kan opruimen en daarna zet ik haar in haar kinderstoel in de keuken. Daar krijgt ze een soepstengel terwijl ik aan het eten begin.

18:00 Rond deze tijd gaan we altijd eten en is het tijd voor haar groente hapje. Meestal eet ze wel een half bordje leeg en daarna krijgt ze nog een yoghurtje. Omdat ik borstvoeding geef krijgt ze ook nog steeds haar vitamine D druppels.

18:30 Aan het eind van de dag gaat Freya in bad. Na het badje droogt Dennis haar af en doet hij haar pyjama aan. Daarna krijgt ze nog een voeding en om 19:00 gaat ze naar bed om (meestal) door te slapen tot 08:00.

 

Naast het drinken uit een bekertje geef ik dus nog steeds borstvoeding zodat ze genoeg vocht binnen krijgt. Meestal probeer ik haar 2x per dag uit een beker te laten drinken, maar ze heeft er niet altijd zin in en het moet geen gevecht worden.

Hoe zit het schema van jouw kindje er uit?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)