Inspiratie Mama & Baby Reviews

Leuke Winkel: Grachtenpracht Schoonhoven

6 mei 2016

Grachtenpracht 001Afgelopen dinsdag was ik samen met mijn zusje Lot naar Schoonhoven om een bezoekje te brengen aan de winkel ‘Grachtenpracht‘. Mijn zusje verkoopt hier haar postcards en posters en vroeg of ik een keer mee wilde gaan. En tegen een middagje weg om te shoppen zeg ik natuurlijk geen nee ;)

Grachtenpracht 002De winkel verkoopt ontzettend veel leuke spulletjes voor op de kinderkamer, maar ook veel leuks om de woonkamer of slaapkamer mee te decoreren. Ook voor kleine cadeautjes en leuke kaartjes ben je hier aan het goede adres. Wat ik vooral erg leuk vond is dat er gebruik is gemaakt van opgeknapte meubeltjes om te producten neer te stallen. Het gaf direct een gezellig gevoel toen ik de winkel instapte.

Grachtenpracht 003

Grachtenpracht 004De eigenaresse van de winkel, Marjolein, kwam ons direct tegemoet. Nadat ze de nieuwe spulletjes van Lot had bekeken hebben we een kopje thee gedronken en heerlijke chocolaatjes gegeten. Marjolein is een ontzettend leuke, lieve en gastvrije vrouw die met liefde verteld over de spulletjes die ze verkoopt in de winkel. Ze denkt met je mee en luistert goed naar je wensen. Ook wanneer je iets zoekt dat niet in haar winkel te verkrijgen is verwijst ze je met liefde door naar andere winkels waar je misschien wel kunt slagen. Alleen de leuke gesprekken en de gezelligheid van Marjolein is een bezoekje aan de winkel al waard.

Grachtenpracht 005De winkel heeft een gezellige sfeer en door hoe de spulletjes zijn neergezet kom je overal weer iets nieuws tegen. Naast de populaire lightboxes en perenlampjes die op Instagram overal voorbij komen vind je hier óók veel (voor mij) onbekende merken. Zo ben ik helemaal weg van die geweldige apenknuffel en ook de grote shopper vind ik te gek!

Grachtenpracht 006

Grachtenpracht 007Ook de ‘balie’ ziet er te gek uit. Hoe leuk is het om hier je spulletjes af te rekenen? De hele winkel heeft zo’n gezellig sfeertje en dat wordt ook bij de kassa weer duidelijk. Ik word hartstikke vrolijk van de leuke kleurtjes en natuurlijke materialen.

Grachtenpracht 009

Grachtenpracht 010Mocht je te ver weg wonen of niet in de gelegenheid zijn om een bezoekje te brengen aan de winkel, dan is er in de webshop vast wel iets leuks te vinden waar je jezelf of een ander heel blij mee maakt. Naast de leuke woonaccessoires kun je hier ook terecht voor behang, muurstickers, inpakpapier en kraamcadeautjes.

Grachtenpracht 011Natuurlijk kon ik de winkel niet verlaten zonder iets te kopen. En zelfs dát werd een feestje: de spulletjes werden mooi ingepakt, zelfs toen ik zei dat ik het kocht voor mijzelf.  Geld uitgeven was nog nooit zo leuk!

Grachtenpracht 012Ik kocht een lief kaartje voor mijn beste vriendin die in verwachting is en voor mijzelf de leuke pastel letter banner. Die gaan we direct in gebruik nemen met Freya’s eerste verjaardag, maar ook daarna komt hij goed van pas voor andere feestjes of ter decoratie in de kinderkamer.

Grachtenpracht 008De winkel bevind zich op Haven 62 in Schoonhoven. De openingstijden zijn te vinden in de webshop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)