Home & Organisatie Mama & Baby

Make-over van de slaapkamer van Odin

7 september 2018

Odin is in mei alweer 1 jaar geworden en met zijn eerste verjaardag sloten we ook een periode van 12 maanden ‘bed sharing’ af. Een jaar lang heeft Odin tussen ons in geslapen, maar na zijn verjaardag vond ik het wel tijd worden dat hij in zijn eigen kamertje zou gaan slapen. De eerste nachten gingen direct heel goed, maar elke nachtvoeding zat ik me te ergeren aan het feit dat zijn kamer zo onpersoonlijk en kaal was. Dus werd het tijd voor een kleine make-over! Vandaag deel ik het resultaat in foto’s en neem ik jullie in een video mee tijdens het proces.

Qua inrichting is Odin’s slaapkamer hetzelfde als de slaapkamer van Freya toen ze nog hier sliep. De commode en het bedje staan nog op precies dezelfde plaats. Wel hebben we alle wanden opnieuw gewit met Histor Clean (erg makkelijk op een kinderkamer!). De commode zelf hebben we op een klein accessoire leeg gehouden omdat die kleine man van ons geen seconde stil wil liggen.

Het mandje waar we een aantal verzorgingsspulletjes in bewaren kocht ik in de sale bij Wehkamp. Hierin zitten de dagelijkse dingen als billencrème en zalf voor droge plekjes, maar ook de thermometer, zinkzalf, zijn haarwax en wat speeltjes om hem bezig te houden tijdens het verschonen. De houten poster kocht ik via instagram bij huisjeno56. Lisanne had het bordje nieuw gemaakt maar vond de kleur niet zo mooi uitgepakt. Zelf vind ik het een prachtig bordje, dus ik hoefde niet lang te twijfelen of ik had ‘m besteld. Al is Odin misschien niet meer zo klein als hij was toen ik het kocht ;)

Het houten giraffen hoofdje hadden we al een tijdje in de keuken hangen, maar het kwam daar niet echt tot zijn recht. Boven de commode was nog een groot leeg vlak waar de giraf ontzettend mooi stond. Bij de plaatselijke bloemenzaak kocht ik de schedel en samen vormen ze een grappig duo aan de muur. Helaas weet ik niet zeker wat voor dier het is geweest, maar zelf denk ik een ree.

Omdat ook Odin een stapel voorleesboekjes op zijn kamer heeft moest daar natuurlijk een kastje voor komen. Ik kocht het kastje bij Jysk.

Al een tijdje was ik op zoek naar een mooie wereldkaart voor op de kamer. Toeval trof dat ik door het bedrijf wereldkaarten.nl werd gemaild of we wilden samenwerken. Na even kijken op de website was ik om! Er staan heel veel verschillende wereldkaarten in de webwinkel en het was dan ook moeilijk om te kiezen. Ik heb heel lang getwijfeld tussen de poster die er nu hangt en een echte kaart voor kinderen, maar met het oog op de toekomst koos ik toch voor deze. Hij staat namelijk ook prachtig in onze eigen slaapkamer ;) Mocht Odin dan later toch liever iets anders boven de boekenkast hebben hangen, dan kunnen we altijd nog kiezen voor een mooie poster of een ander fotokado.

In de boekenkast liggen, natuurlijk, alle boekjes die hij heeft gekregen of die passen bij zijn leeftijd. Elke avond voor hij naar bed gaat lezen we een boekje voor en hij vind het heerlijk om overdag door zijn boekjes heen te bladeren. En zo’n stapel boeken staat ook gewoon heel gezellig. Naast de boekenstapel staart een klein kaartje van Dille en Kamille in een lijstje van Ikea.

Via Ali Expres kocht in deze twee posters van walvissen. Ze zijn gedrukt op een soort canvas wat het een heel mooi effect geeft. Bij Hema kocht ik de mooie houten lijsten en samen kregen ze een plekje naast de deur. Niet heel opvallend, maar ik vond het anders zo’n lege muur.

Naast het bedje vond ik het ook maar een kale bedoeling en het leek me hartstikke leuk om daar een staande plant neer te zetten. Maar een kruipend kindje en een pot met aarde is niet de allerbeste combinatie en daarom kozen we ervoor om twee plantjes boven zijn bedje op te hangen. Dennis haalde de hangplantjes bij Hornbach en ik vind het zo gezellig staan. Het zijn de eerste dingen die Odin ziet wanneer hij zijn ogen open doet en hij staat regelmatig op zijn tenen in bed in een poging ze aan te kunnen raken. Gelukkig hangen ze lekker hoog ;)

Naast het bedje staan de voorlees stoel en een bamboe laddertje waar ik twee van zijn eerste pakjes aan gehangen heb. Het laddertje kregen we van mijn schoonzus en haar vriend. Het dekentje dat over het onderste deel hangt heb ik tijdens de zwangerschap zelf gehaakt. Ik kan niet geloven dat hij ooit in die twee kleine pakjes heeft gepast. Wat groeien ze toch snel..

[*] Dit artikel bevat een samenwerking. Dit heeft echter niks veranderd aan mijn persoonlijke mening over het ontvangen product. Lees mijn disclaimer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)