DIY Mama & Baby

Mijn Zwangerschapsdagboek

12 februari 2016

DIY Zwangerschapsdagboek 001Één van de dingen die ik iedere nieuwe zwangere kan aanraden is het bijhouden van een zwangerschapsdagboek. Zelfs nu, 8 maanden later, lees ik er nog regelmatig in terug om weer even weg te dromen bij mijn bolle buik. Ik heb gekozen om zelf een boek samen te stellen in plaats van een kant en klare in te vullen. Vandaag laat ik zien hoe mijn dagboek er uit ziet.

DIY Zwangerschapsdagboek 002Een paar dagen na de positieve test ben ik met mijn dagboek begonnen. Ik heb een programma van Albelli gedownload en ben wat gaan rommelen met de vormgeving. Uiteindelijk vond ik het het mooist om links een kleine foto en een stukje tekst te plaatsen en rechts een grote foto weer te geven. Iedere week heb ik netjes in mijn dagboek geschreven en iedere week heb ik geschreven richting Freya (of Frummel, zoals we haar eerst nog noemde). In mijn dagboek heb ik beschreven wat we die week hebben gedaan, hoe ik me voelde, of we nog iets voor haar gekocht hadden en hoe de controles bij de gynaecoloog en verloskundige waren gegaan.

DIY Zwangerschapsdagboek 003Ook heb ik in het kort mijn bevalling beschreven en de tijd in het ziekenhuis kon natuurlijk ook niet ontbreken. Het laatste verhaaltje van mij aan Freya is van 13 Juni 2015, die dag mochten we eindelijk naar huis en kon ons leventje als papa en mama écht beginnen. Je zou natuurlijk ook door kunnen gaan tot het einde van je kraamweek, maar onze lieve kraamverzorgster heeft in het kraamdossier iedere dag een leuk stukje voor ons geschreven (zelfs de temperatuur en weersvoorspelling van die dagen staat genoteerd!).

DIY Zwangerschapsdagboek 004Op de aller, aller laatste bladzijde heb ik in zwart wit een aantal foto’s van Freya bij elkaar gevoegd. Kleine close-ups van haar vingertjes en oortje, haar lieve gezichtje.. Zeker in het begin veranderen baby’s zó snel, dat ik het leuk vind dat ik deze plaatjes bij elkaar heb gedaan. Vooral hoe klein haar vingertjes waren en haar schattige neusje vind ik zo mooi om naar te kijken. Ook de foto op de voorkant van het boek is een foto van Freya.

Het blijft geweldig om dit allemaal terug te kunnen lezen en dat alles zo persoonlijk is beschreven. Ik heb ook een negen maanden dagboek van de HEMA geprobeerd bij te houden, maar dat paste toch niet helemaal bij me. Heb jij een zwangerschapsdagboek bijgehouden?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vlienelien 12 februari 2016 at 10:19

    Wat mooi dat je op deze manier alles hebt bijgehouden. Ik was goed begonnen in een zwangerschaosagenda, maar ik loop nu best wel achter. Ik mis het hebben van structuur. Sommige boekjes stellen je vragen, dat was iets makkelijker geweest.

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)