Mama & Baby

Mommy Wars Tag

24 februari 2016

Kijkje in de babykamer 004Waarschijnlijk heb je deze tag al op meerdere blogs voorbij zien komen, maar ik vond hem zo leuk dat ik heb besloten hem ook in te vullen. De tag is bedacht door Mamazoekthetuit.nl, een mommyblog die ik regelmatig bezoek.

 Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Inmiddels geef ik alweer 8,5 maand borstvoeding. Tijdens de zwangerschap wist ik al dat ik heel graag borstvoeding wilde geven en ik ben super blij dat het nu zo goed gaat. De eerste dagen waren best lastig vanwege alle stress in het ziekenhuis (tepelkloven, stuwing, onrustig drinken) en ook later heb ik door Freya’s reflux vaak de handdoek in de ring willen gooien, maar ik ben ontzettend blij dat het ik nu nog steeds borstvoeding mag geven.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Beide. 9 van de 10 keer slaapt ze in haar eigen bedje, maar soms heeft ze veel last van haar reflux of ben ik zelf té moe om haar meerdere keren per nacht te troosten en in die gevallen slaapt ze wel eens een nachtje bij ons. Ook doen we samen wel eens een middagdutje in mijn bed. Ik vind het heerlijk om samen met haar wakker te worden en al knuffelend in slaap te vallen, maar ik ben er geen voorstander van dat ze altijd tussen ons in zal slapen. Gelukkig gebeurd het maar weinig, maar wanneer het wel nodig is geniet ik er stiekem toch heel veel van.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
We kopen kant en klare luiers van het Kruidvat. Ieder zijn ding, maar ik moet er niet aan denken om die luiers uit te moeten wassen.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Heel ben ik heel stug in, maar ik wil absoluut geen V-tech in huis. Niet omdat ik het geen leuk speelgoed vind of omdat ze er niet mee mag spelen, maar ik zou compleet gek worden van al die geluidjes en ik houd nou eenmaal niet van al die plastic meuk. We hebben 1 speeltje op batterijen en die ligt opgeborgen in de kast. Oh, en een plastic bal met een eendje er in, maar daar kan ik nog wel mee leven. Houten speelgoed vind ik mooier en gaat langer mee en daarnaast vind ik het belangrijk dat ze niet overprikkeld raakt en ze haar eigen fantasie leert gebruiken. Geen V-tech voor ons!

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Fruit krijgt ze bijna altijd vers en ook haar avondeten maak ik zelf. Heel af en toe krijgt ze wel eens een kant en klaar hapje omdat het op dat moment wat beter uit komt of wanneer we onverwachts bij iemand blijven eten. Wel kiezen we dan altijd voor biologische hapjes van Ella’s Kitchen. Vooral de pasta hapjes daarvan vind ze heeeeel lekker.

1

Dragen of wagen?
Wagen. Ik heb een draagdoek en ik heb die in het begin best vaak gebruikt, maar ik krijg het gewoon niet goed voor elkaar om de doek zelf te knopen. Maar in het begin vond ik het heerlijk en ook Freya vond het heel erg fijn. Misschien dat ik er toch wat meer mee ga oefenen, dan kan ze op mijn rug.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Wat is vroeg? Ik wil haar niet pushen, maar ik wil ook niet dat ze op haar vierde verjaardag nog met een luier loopt. Ik denk dat we hier wel vroeg mee willen beginnen, maar ik ga haar niet dwingen om op een potje te gaan zitten. Rond haar tweede verjaardag zullen we hier wel mee gaan oefenen denk ik.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
We kopen wel eens kleding bij Primark. Net als dat we kleding kopen bij HEMA, Zeeman en Prenatal. Ik heb eigenlijk geen flauw idee hoe eerlijk Freya’s kledingkast is, maar daar houd ik me eigenlijk ook helemaal niet zo mee bezig..

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Nu is Freya nog maar klein, maar ik denk(hoop!) dat ik in de toekomst een combinatie word van beide. Nu is het af en toe al nodig om op een strenge manier duidelijk te maken dat iets niet mag, maar ik zal het nooit snauwend tegen haar zeggen. Ze begrijpt er nu natuurlijk nog niets van en moet heel vaak hard lachen wanneer ik aan haar uitleg waarom het niet oké is om aan de kat zijn staart te trekken of mama’s ogen uit te krabben, maar ik ben van mening dat als ik nu niet consequent ben ze het later ook niet zal begrijpen.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Dat ligt een beetje aan de situatie. Als er oscars werden uitgedeeld aan kleine babytjes dan had Freya er zeker weten een gewonnen. Ze kan af en toe ontzettend overdrijven en meestal ga ik daar niet op in. Maar wanneer ze echt huilt omdat ze verdriet of pijn heeft dan troost ik haar wel, maar niet overdreven. Nu is ze bijvoorbeeld hard aan het oefenen met zelf te gaan zitten. Vaak gaat dat goed maar soms valt ze om en stoot ze hard haar hoofd tegen de vloer. Wanneer ze na een “oeps! Niks aan de hand, gewoon nog een keer proberen” nog huilt, dan til ik haar op, geef haar een kus en zet haar weer neer zodat ze verder kan oefenen. Wanneer ik dramatisch of schrikachtig reageer op haar huilen denk ik dat ik het alleen maar erger maak.

 

Iedere moeder voedt haar kind op op haar eigen manier, en wanneer dat met veel liefde en zorg gebeurd kun je het (bijna :p) niet verkeerd doen. Wanneer je de tag over wilt nemen vergeet dan niet om Mamazoektuit te vermelden.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Madelaine 24 februari 2016 at 12:23

    Leuk om je antwoorden te lezen! we delen best wel dezelfde mening, hier ook geen V Tech.

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)