Persoonlijk

My Furry Friends

24 april 2015

Furry Friends 002Waarschijnlijk heb je deze tag al bij menig andere blogger voorbij zien komen, maar ik kon het niet laten om het ook in te vullen. Ik ben gek op mijn lieve diertjes en zou ook echt niet weten wat ik zonder ze zou moeten. Als trotse poezen- en konijnenmama spam ik heel mijn instagram vol met foto’s van slapende Dexters, rennende nijnen en knorrende Krieltjes. Wie me al wat langer volgt weet ook dat Krieltje en Dexter hun eigen voorstel video hebben op YouTube en dat, voor Whiskey, Fristi het beste maatje was van Malibu. Ik stel jullie voor aan onze dierentuin!

Furry Friends 001

 

Wat zijn de namen van je huisdieren?

De zwart witte poes heet Krieltje. Zij kwam als eerste bij ons wonen en is op mijn verjaardag geboren (denk ik. Dat weten we niet 100% zeker omdat ze gevonden is op straat zonder mama en zonder broertjes of zusjes. Maar naar schatting is ze wel geboren in dezelfde week). Dexter is onze andere kat en dat is een dikke, luie, rode kater. De konijntjes heetten Malibu en Whiskey. Malibu is wit met grijs en bruin en Whiskey is licht met donker bruin en een pietsie beetje wit.

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Onze katten zijn beide gewoon Europese Kortharen. Onze langorige vriendjes zijn Dwerg konijnen.

Hoe lang heb je je huisdieren al?

Krieltje hebben we het langst. Ik kreeg haar als verjaardagscadeautje van Dennis. We woonden al een paar maandjes samen en ik miste het hebben van een huisdier heel erg. Dennis had op mijn verjaardag gezegd dat ik een katje zou krijgen. Na lang en goed zoeken vond ik Krieltje op marktplaats. We zijn bij haar wezen kijken en toen ik hoorde over haar verleden kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om haar achter te laten. We hebben haar op 17 november 2013 in huis gehaald.

Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde al heeeeel erg lang een konijn maar mijn ouders waren daar altijd op tegen (“Dan mogen wij zeker iedere week het hok schoonmaken? Dacht het niet!”). Dennis houd wel van een beetje knutselen en die begon aan een konijnenhok. Toen dat af was zijn we naar de dierenwinkel gegaan. Daar werd ik al snel verliefd op Malibu, maar omdat het zo zielig is voor een konijntje om alleen te zitten besloten we nóg een konijntje mee te nemen. Dat werd Fristi. Malibu en Fristi (vernoemd naar mijn favoriete mix drankje) waren al helemaal ingeënt en nagekeken door een dierenarts. Een maand later was Fristi dood. Hoe dat komt weten we nog steeds niet, maar een half uur nadat ik ze had gekroeld lag ze dood in haar hokje.

Toen zaten we dus met 1 poes en 1 konijn. Gelukkig kunnen Krieltje en Malibu het redelijk goed met elkaar vinden en speelden ze graag samen in de tuin. Toch merkte ik dat Krieltje het heel erg leuk had met andere katten uit de buurt, voornamelijk met katers. De kat van de overburen zat regelmatig voor de deur te miauwen en Krieltje kwam vaak bij hen aan de deur om hem op te halen (“Kom je buitenspelen?). Ik besloot dat het leuk voor Krieltje zou zijn als we er een katertje bij zouden nemen. Weer begon de speurtocht naar een leuke kitten en zo kwam het dat op 26 Juli 2014 Dexter zijn intrede maakte in ons huis. Hij en Krieltje konden het aan het begin absoluut niet met elkaar vinden, maar nu zijn ze dikke maatjes.

Ja, en als je dan je poes een vriendje geeft kan je konijn natuurlijk niet achterblijven! Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling, maar toen we Whiskey zagen zitten in een zielig glazen hokje kon ik het niet weerstaan en nam ik haar mee naar huis. Thuis hebben we Malibu en Whiskey samen in een doos gezet (neutraal terrein, geen territorium gedrag). Ik vond het heeeel spannend want ik was bang dat Malibu het niet zou pikken dat we probeerde haar zusje te ‘vervangen’. Maar na een keertje aan elkaar gesnuffeld te hebben lieten ze zich allebei op hun zij vallen en begonnen ze te rollen (zoals dit, dat doen konijnen als ze zich erg op hun gemak voelen). Sindsdien is het dikke mik.

Hoe kom je aan je huisdieren?

Ja doei. Ik zit net een heel verhaal te typen. Lees de vorige stukjes maar opnieuw, haha.

Hoe oud zijn je huisdieren?

Krieltje wordt dit jaar 2, Dexter, Malibu en Whiskey worden dit jaar allemaal 1 jaar oud. Hoera! Heel veel feestjes!  :gift2:

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Krieltje is een echte madame. Soms komt ze aanlopen, gaat voor je zitten en kijkt je dan aan alsof ze wil zeggen: “puh, ik had verwacht dat er al lang iets lekkers voor me klaar zou staan!”. Dan gooit ze haar hoofd naar achter en loopt ze richting haar etensbak. Als je dan geen kattenmelk of een snoepje geeft is ze beledigd en loopt ze bij je weg. Heel soms heeft ze wel eens een gekke bui en rent ze als een bezetene door het huis heen, maar dat is altijd snel over. Wanneer ze haar sprintje heeft getrokken gaat ze heel netjes op de tafel zitten om zich te wassen.

Dexter is vooral nogal lomp. Zo stil en zacht als dat Krieltje is, zo luidruchtig en onvoorzichtig is Dexter. Wil hij op de tafel komen? Dan klimt hij gewoon via de spijltjes in de stoelen. En ja, aangezien hij best wel stevig is wil het dan nog wel eens gebeuren dat de stoel heel langzaam naar achter kantelt en vervolgens met een harde dreun op de grond valt. Dexter neemt dan snel de benen, want hij is een onwijze schijtebroek.

Wel hebben beide poezen een beetje last van verlatingsangst wat vaak resulteert in harde kermen vanuit de bosjes wanneer Dennis en ik een blokje om gaan. Ze lopen áltijd achter ons aan. Krieltje gaat zelfs mee naar de supermarkt en gaat dan heel hard en zielig zitten miauwen tot ik weer terug ben.

De konijntjes zijn ook allebei ontzettend eigenwijs. Het maakt niet uit of er genoeg witlof is voor allebei, ze moeten per se aan het zelfde blaadje knabbelen. Heeft de een het snoepje eerder te pakken als de ander? Dan kan je zwaaien met de snoepjes wat je wilt, ze trekken het telkens uit elkaars mond. Ze mogen lange oren hebben, van geduld hebben of delen hebben ze nog nooit gehoord.

Oh, en beide poezenbeesten luisteren naar ‘Hap Hap Vissies’. Als je dat roept komen ze heel hard aangerend omdat ze weten dat ze dan iets lekkers te eten krijgen. :p

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Ik zou niet meer zonder ze willen! Het klinkt misschien stom, maar mijn diertjes zijn net mijn kinderen. Toen ik vorig jaar op vakantie was belde ik iedere dag met Dennis. En iedere dag moest hij ook de telefoon even bij de oortjes van mijn harige vriendjes houden. Ik moet natuurlijk wel even tegen ze zeggen hoe erg ik ze mis.. Wanneer ik iemand een kaartje stuur zet ik onder onze eigen namen ook altijd even een ‘poot’ van de diertjes. Zegt genoeg toch denk ik?

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Pfff, dat zijn er echt te veel om op te noemen. Iedere dag maak ik wel weer iets leuks met ze mee.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Dexter noem ik vaak Dexie of knullie. Krieltje wordt vaak Krieliepielie genoemd en de konijnen noem ik vaak Nijnies.

 

Jeetje, wat een lang artikel is dit geworden.. Maar als afsluiter nog even het schattige filmpje dat ik maakte om jullie voor te stellen aan Dexter:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kattenkoppen 29 april 2015 at 13:40

  Echt leuk dat je die filmpjes hebt gemaakt! We hadden dat eigenlijk ook moeten doen met Vinny en Noodle! De rest was al bejaard toen we ze kregen hahahaha.
  We hebben geloof ik wel nog wat filmpjes van Vinny toen die een pup was, wel poep kwaliteit, maar misschien kunnen we ook ooit eens zo’n filmpje van hem maken, dat is wel leuk!
  We gaan Krieltje stelen want achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhasdfhaidshfiuwyf98ydf798sdf <3 <3 <3

  • Reply admin 29 april 2015 at 15:05

   Hahaha, gewoon alle filmpjes achter elkaar zetten en een leuk muziekje er onder! Het is zo leuk om terug te kijken. Krieltje is heel schattig, maar jullie mogen haar niet stelen hoor :(

  Leave a Reply

  <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)