Bloggen

November Weekvlog #5. Laatste!

5 december 2016

De állerlaatste weekvlog van de maand november: eindelijk! Vandaag deel ik in het artikel wat ik van het vloggen vind, wat mijn verwachtingen vooraf waren en hoe ik het ervaren heb.

 

Vooraf

Voor ik begon met vloggen leek het me vooral een vervelende bezigheid. Continue bezig zijn met waar je de camera moet plaatsen, op het laatste moment de vlog nog moeten editen, de juiste muziekjes vinden. Zou ik écht expres meer dingen gaan ondernemen zodat de vlogs minder eentonig zouden zijn en word ik me inderdaad meer bewust van uiterlijk en zo ja, wat ga ik daar aan doen?

Tijdens

Ik vind het vloggen lastig. Mijn dagen zijn niet zo boeiend en ik doe vrijwel iedere dag hetzelfde (zorgen voor mijn kindje en het huishouden) en doordat ik zo misselijk ben en veel moet spugen ben ik ook niet in staat om veel op pad te gaan. Wanneer we op pad zijn vergeet ik eraan te denken om stukjes te filmen, waar ik me achteraf weer ‘schuldig’ over voel. Waarom schuldig? Geen idee. Want voor wie doe ik dit eigenlijk? Niet voor een ander, maar voor mijzelf. En aangezien ik me ongemakkelijk voel om in het openbaar te vloggen is het niet zo gek dat ik dat ook niet doe. Ik vind het bewerken van de vlogs leuk, maar ook confronterend. De eerste twee weken vind ik het onwennig maar nog wel leuk en spannend, de laatste drie weken vind ik er nog vrij weinig aan. Ik voel me beroerd, heb weinig energie en wil de energie die ik heb gebruiken om met mijn kind te spelen en niet om een camera op mezelf te richten. Ik word er verdrietig van als ik mezelf terug zie op beeld omdat ik me ineens héél bewust ben van mijn acne, mijn pluishaar en mijn gemoedstoestand. Ik zie precies op welke stukjes ik vrolijk doe terwijl ik dat niet ben bijvoorbeeld. Best lastig, heel confronterend en daardoor ook onzeker-makend.

Achteraf

Laten we het erop houden dat vloggen niet voor mij is weggelegd. Ik vind het niet leuk en ben ONTZETTEND blij dat ik vandaag de dag weer kan beginnen zonder eerst te moeten filmen. Ik kan straks gewoon naar mijn afspraak met de verloskundige zonder dat eerst aan mijn telefoon te hoeven mededelen, ik kan een rot dag hebben zonder dat iemand daar over 4 jaar nog beeldmateriaal van kan opzoeken en ik kan van mijn kind genieten zonder eerst bezig te zijn met een leuke hoek voor de camera. Het leven zonder vloggen is leuker. Je leeft meer. Ja, als je vlogt heb je een dagelijks of wekelijks dagboek, maar ik vind het de moeite niet waard. De mooie dingen onthoud ik wel, daar heb ik geen vlog voor nodig.

Ik heb besloten de vlogs nog een tijdje online te laten staan, maar ik ga ze uiteindelijk wel offline halen. Waarom? Omdat Freya er in voor komt, ik me niet op mijn gemak voel bij de beelden van mezelf en omdat de conclusie van dit ‘experiment’ is dat ik me er alles behalve prettig bij voel. Dat vind ik niet fijn om voor altijd nog terug te kunnen kijken. En ja, wat op internet staat staat voor altijd op internet, maar toch..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)