Inspiratie Mama & Baby

Ons Huis. Update #2 – Freya’s Slaapkamer

27 april 2016

Blog - Kamer Freya 001Hooooi! Daar ben ik weer! We zijn inmiddels lang en breed verhuisd en uitgepakt, maar het kantoor is nog niet af. Eerder heb ik geen tijd gehad om Dennis zijn werklaptop in te pikken zodat ik even kon bloggen, vandaar dat de nieuwe update even op zich liet wachten, Vandaag laat ik wat foto’s zien van Freya’s kamer :)
Blog - Kamer Freya 003Op de vloer lagen blauwe tapijt tegels. Ook de deur, plinten en radiator waren blauw geverfd. Niet helemaal onze smaak, maar prima op te lossen door er een nieuw vloertje in te leggen en aan de slag te gaan met wat verf.

Blog - Kamer Freya 004Die grijze muur die je ziet is de achterkant van een kastenwand. Deze hebben we uiteindelijk weg gesloopt en er een nieuwe muur geplaatst. Zo heeft Freya nu een wat grotere kamer en kunnen we de kasten straks mooi gebruiken voor onze kleedkamer/inloopkast.

Blog - Kamer Freya 002Door het hele huis zat een plafond van plastic schrootjes. Ook die hebben we er uit gesloopt en vervangen voor brandveilige gipsplaten. De muren in Freya’s kamer hebben we laten stucen en de lamellen die voor het raam hingen hebben plaats gemaakt voor mooie, verduisterende gordijnen.

Blog - Kamer Freya 005De deur en radiator zijn helaas nog steeds blauw. Om de radiator moet nog een ombouw komen en de deur en deurpost moet ik nog opschuren en lakken. Daar hadden we helaas niet heel veel tijd meer voor omdat onze huur afliep, maar die wordt dus nog mooi gebroken wit.

Blog - Kamer Freya 010Op de muur heb ik gekozen voor een mooie, zacht roze tint. Het is een mengkleur van Flexa Creations, namelijk ‘vleugje bes’. Toch roze, maar niet erg opvallend. Eerder wilde ik voor een kleur van karwei gaan, maar deze van Flexa is schrob vast. Handig met poepvlekken ;) De oude commode heeft plaatsgemaakt voor een mooie Hemnes ladekast van Ikea. De poster komt van Paperbreeze en ik ben van plan ook de meisjes versie van het konijn er naast te hangen om de boel wat op te vullen.

Blog - Kamer Freya 006In het hoekje rechts naast de muur hebben we haar boekjes een mooie plek gegeven. Op twee lijsten houders hebben we de mooiste voorleesboeken neergezet. Ik vond het zonde om al die vrolijke tekeningen op te bergen in een kast. Uiteindelijk wil ik onder de plankjes nog een lekkere luie stoel neerzetten waar we gezellig samen een boekje kunnen lezen. Boven de plankjes hangt de puzzel van de HEMA die ook al op haar vorige kamertje hing en op het stukje roze muur hangt een vrolijke banner die ik won bij Blije Wolkjes.

Blog - Kamer Freya 008Het bedje is nog steeds dezelfde als in het oude huis. Wel hebben we er nu een hoofdbeschermer ingedaan. Freya gaat in haar slaap vaak overeind zitten om zich vervolgens hard weer te laten vallen waardoor ze haar hoofd stoot. Na meerdere weken iedere nacht te troosten heb ik deze leuke beschermer gekocht met Tijgetje erop. Hij is van het merk ‘Anel’ en heeft een zogenoemde ‘safety vent’. Dit houdt in dat wanneer ze met haar gezichtje tegen de beschermer aanligt ze gewoon vrij kan blijven ademen.

Blog - Kamer Freya 007Naast haar bedje staat haar hobbelpaard. Eindelijk hebben we plek om deze neer te kunnen zetten! We hebben hem tweedehands gekregen van een buurman van het vorige huis, maar in haar vorige kamertje was er geen plek voor. Nu staat hij er vooral voor de sier, want het hobbelen vind ze doodeng :’)

Blog - Kamer Freya 009En als laatst hebben we op de houten vloer een mooi kleed neergelegd waar ze lekker op kan spelen. Ook deze komt van Ikea en komt uit de nieuwe collectie. Freya kan er heerlijk op spelen en kruipen gaat ook een stuk beter op het kleed als op de gladde vloer.

 

Het kamertje is nog niet helemaal af, maar voor nu is het prima. Er moet nog wat schilderwerk gedaan worden, nog een ombouw om de radiator heen en een lekker luie (voor)leesstoel, maar wanneer dat zover is komt daar natuurlijk een kleine update over! Voorlopig hebben we nog wel wat te doen in het huis; zo moet de zolderverdieping nog afgemaakt worden en gaan we de kleinste slaapkamer ombouwen tot ‘inloopkast’. Druk genoeg dus! Hopelijk vind ik tussendoor weer even tijd om te bloggen, maar dat merken jullie vanzelf. Tot snel!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kim 27 april 2016 at 16:58

    Oh die tegel! Serieus, wie heeft dat nog? Ik schrik er bijna van haha. Wat een werk en liefde is er in dit kamertje gestoken. Heel erg mooi zeg!

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)