Inspiratie

Ons Huis. Update #3 – De Woonkamer

7 augustus 2016

Woonkamer Before & After 001Eindelijk is de woonkamer helemaal af en kan ik de voor- en na foto’s laten zien! Wat was het hard werken, maar eindelijk is het dan bijna af. Er moeten nog wat laatste dingetjes gedaan worden zoals plintjes, maar het is inmiddels zo mooi geworden dat ik niet kon wachten om het met jullie te delen!

Woonkamer Before & After 002Dit was de woonkamer eerst. Plastic schrootjes als plafond, een stenen schoorsteen, een lelijke structuur op de muren.. Behalve de vloer was het totaal niet onze smaak. Dennis heeft samen met zijn vader de plafonds eruit gesloopt en een nieuw gipsplaten plafond geplaatst. Rondom de schoorsteen zijn ook gipsplaten gezet. We hebben getwijfeld om de schoorsteen weg te slopen, maar in de toekomst wil ik er graag nog een gel haard, dus hebben we besloten hem te laten staan. De muren zijn glad gemaakt door een stucbedrijf.

Woonkamer Before & After 004En dit is erna! Wat een verschil he? De eettafel en stoelen hadden we al staan in het vorige huis, maar hij past hier zoveel beter. Het tafelblad hebben we wit gelakt. Het is een (oude) tafel van Ikea en er zat een donkerbruin/zwart blad op. In het vorige huis paste dat heel goed, maar hier stond het voor geen meter. Boven de tafel hangt een mooie schoolplaat met allerlei kruiden erop. De kinderstoel komt van Prenatal.

Woonkamer Before & After 005Voor boven de tafel wilde ik graag wat stoere lampen hangen. Na lang zoeken werden het deze van de Kwantum. Door leveringsproblemen hebben we er lang op moeten wachten, maar ze staan prachtig!

Woonkamer Before & After 009Naast de eettafel, tegen de andere muur, hebben we deze kast staan van Ikea. Het is het BESTÅ systeem en wij kozen voor hout met mat witte deurtjes. De muur hebben we geschilderd met Early Dew van Flexa en deze geeft de woonkamer wat kleur, maar straalt ook rust uit. In de kast verzamelen we voornamelijk rommel ;) Heel handig om kleine prulletjes een goede plek te kunnen geven.

Woonkamer Before & After 010Naast de eettafel staat de speelgoedkist van Freya. Deze komt ook van Ikea en is fantastisch om haar speelgoed in op te bergen. Als ze ’s avonds op bed ligt grijp ik al haar speelgoed bij elkaar en kan ik het zo in de kist leggen. Opgeruimd staat netjes! Ook fijn van de kist vind ik dat haar vingertjes er niet tussen kunnen door de handige uitsparingen én dat het deksel niet neer kan klappen. Hij blijft in iedere stand open staan en is daardoor super veilig!

Woonkamer Before & After 003De andere kant van de woonkamer zag er zo uit. Een zwart behangen muur met donkere lambrisering.. Ook die muur is glad gemaakt en geschilderd in de kleur Early Dew.

Woonkamer Before & After 007En dit is het resultaat! De tv kast is ook het BESTÅ systeem in dezelfde kleurtinten als de kast aan de andere kant. De koffietafeltjes komen óók van de Ikea, evenals de gordijnen. Het is een heerlijk zithoekje geworden en ik kom er helemaal tot rust.

Woonkamer Before & After 006Boven de bank, die van Seats and Sofa’s komt, hangt een plankje met daarop mooie afbeeldingen. Ik vind het belangrijk om herinneringen en dierbare dingen een plek te kunnen geven in het huis en daarnaast vult het ook direct die lege muur een beetje op. De lamp boven de koffietafels komt van de Hornbach.

Woonkamer Before & After 008De schedel boven de televisie hebben we gekocht bij een lokale bloemist. Misschien niet iedereens smaak, maar ik vind het ontzettend tof staan met de hang planten aan de andere kant. Veel plek op de grond hadden we niet meer (helemaal niet met een kleine dreumes die alles overhoop trekt) dus besloten we wat plantjes op te hangen. Voor een klein beetje extra licht in deze hoek heb ik bij Kwantum de witte tafellamp gekocht.

 

Dit was alweer onze woonkamer. Helaas zijn sommige foto’s iets overbelicht, ik moest ze wat bewerken door het donkere weer buiten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)