Inspiratie Mama & Baby Reviews

Onze Favoriete Voorlees Boekjes – Deel 1

29 juli 2016

Favoriete Boekjes 001Voorlezen; ik doe het al sinds Freya een paar weken oud is. In een jaar tijd hebben we een aantal heleboel favoriete boekjes verzameld. In Freya’s kamer hangen twee boekenplankjes met de leukste boekjes erop, maar ook in haar kast ligt nog een grote stapel boeken. Vandaag laat ik een aantal boekjes zien die we graag lezen.

Favoriete Boekjes 002

Samen lezen:

Het eerste boekje is Kriebelbeestjes van Petr Horácek. Een klein boek van stevig karton. Perfect voor kleine handjes om vast te houden en bestand tegen scheuren. Het verhaal? Dat is er eigenlijk niet. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of je de slakken ziet slibberen. Leuk om je kleintje kennis te laten maken met insecten en andere kriebelbeestjes. In de bladzijdes zitten ‘gaten’ waardoor je je vinger kan steken en op de laatste pagina zit een mooie draaischijf waardoor je de vlinders van kleur kunt laten veranderen.

Naast Kriebelbeestjes ligt het welbekende Rupsje Nooitgenoeg. Ik denk dat iedereen het boek wel eens gelezen heeft, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen hem er niet bij te doen. Het is 1 van Freya’s favoriete boekjes, vooral de pagina met al het eten. Ook hier zitten kleine gaatjes in waar haar kleine vingertjes in kunnen steken en zijn er leuke flapjes die ze kan omslaan. Een vrolijk boekje dat je leert over eten én een begin maakt aan het leren van tellen en de dagen van de week.

Mama Kwijt gaat over een klein uiltje dat uit het nest gevallen is. Samen met een eekhoorn gaan ze opzoek naar zijn moeder. Het boekje is erg grappig en de tekeningen zijn simpel maar vrolijk. Terecht een winnaar van het prentenboek van het jaar in 2012.

Één van de eerste boekjes die ik met Freya las was Pak me dan… Als je kan!. Een leuk boekje, zelfs voor de allerkleinste. Nina de kat speelt blindemannetje met Isabel de vlinder en probeert haar te pakken. Op iedere pagina staat in vrolijke tekeningen een dier afgebeeld mét een ‘voelstukje’. Zo heeft het schaap een wollige vacht en steekt er bij de kip een echte veer uit. Leuk om kennis te maken met verschillende structuren en later ook om dieren te leren kennen.
Favoriete Boekjes 003

Voorlezen:

Vlak voor mijn bevalling kocht ik vast wat vaderdagcadeautjes, waaronder het boekje Ik vind je lief, papa. Een leuk verhaal om samen met papa te lezen. Kleine Beer leert met een beetje hulp van Papa Beer dat hij al een hoop dingen kan. De tekeningen zijn leuk en vrolijk en het verhaal is voor ieder kind wel herkenbaar.

Het boek Pietepaf het Circushondje deed het al goed toen ik zelf nog een kind was. Ik was gek op de kleurrijke tekeningen en het hondje Pietepaf. Het verhaal is geschreven in ‘kindertaal’ waardoor het voor het kind interessant blijft om naar te luisteren. Freya begrijpt er nu nog niet heel veel van, maar voor mijzelf vind ik dit een leuk boek om voor te lezen. 

Ik vind je lief, mama kreeg ik cadeau op mijn babyshower. Het gaat over dezelfde Kleine Beer, maar dit keer is hij op pad met zijn moeder. Ze leert hem voorzichtig te zijn, lief te spelen en ook hier verteld kleine beer hoe lief hij zijn moeder vind. Weer een herkenbaar boekje voor kleine kinderen met vrolijke, lieve tekeningen.

Toen Freya was geboren en de opa’s, oma’s, ooms en tantes kwamen kijken kreeg ze van mijn ouders het boek Kikker en een heel bijzondere dag cadeau. Zelf was ik altijd al groot fan van kikker en nu merk ik weer hoe erg ik (en Freya ook) van de verhaaltjes geniet. In het verhaal weet kikker dat het een heel bijzondere dag is, maar hij weet niet goed waarom. Aan het eind van de dag blijkt het zijn verjaardag en viert hij met al zijn vrienden feest! Een leuk boek met de herkenbare kikker tekeningen. 

Dit was nog maar deel 1 van onze favoriete voorleesboeken. Sommige zijn misschien beter geschikt voor wat oudere kindjes, maar ik merk echt hoe Freya geniet van het samen lezen. Lees jij je kindje(s) vaak voor?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)