Inspiratie Persoonlijk

Persoonlijke Doelen Voor Juli

24 juni 2015

Persoonlijke Doelen

Toen ik nog intensieve therapie volgde moest ik iedere week een of meerdere doelstellingen voor mijzelf opzetten. Aan het begin waren dit kleine doelen om mijn angsten te overwinnen, later werden die doelen steeds groter. Het gaf altijd een heerlijk gevoel als ik een doel haalde, hoe klein ook. Nu leek het me wel leuk om een aantal nieuwe doelen voor de maand Juli op te stellen en deze met jullie te delen.

 

1. Yoga weer oppakken

Tijdens de zwangerschap deed ik af en toe wat yoga oefeningen en jaren geleden ging ik zelfs een tijd lang 1 keer in de week naar yoga. Zwangerschapsyoga was wel anders als wat ik gewend ben, maar ik ben er achter gekomen dat ik dat echt heb gemist. Ik kom er heerlijk van tot rust en merk dat het me echt goed doet, en juist die rust momentjes voor mezelf vind ik heerlijk. Nu ben ik natuurlijk pas net moeder, maar ons meisje is zo ontzettend rustig dat ik denk dat ik dit wel kan combineren. Ik wil, om te beginnen, 1 keer in de week een half uur aan yoga doen. Lijkt weinig, maar ik ben natuurlijk pas net bevallen en wil niet direct te veel van mijn lichaam vragen.

 

2. Vaste blogdagen inplannen

Jep. Ik vind bloggen echt hartstikke leuk en zie het zeker niet als werk (ik verdien er dan ook geen cent mee), maar ik wil toch vaste dagen in gaan plannen. Hoe meer regelmaat hoe beter. Voor nu denk ik er aan om woensdag en vrijdag open te houden als blog dag. Twee dagen in de week lekker voor uit schrijven, foto’s maken etc. en de rest van de week genieten van mijn nieuwe gezinnetje. :)

 

3. Meer aan tafel gaan eten

Tijdens de kraamweek hebben we ons er netjes aan gehouden. Iedere maaltijd werd gegeten aan de eettafel. Nu de kraamverzorgster weg is merk ik dat ik toch weer snel mijn bordje mee smokkel richting de bank. Aan tafel eten vind ik een stuk gezelliger. Dennis en ik kunnen even bij-kletsen, ik ben me meer bewust van wat ik eet en ik geniet veel meer van mijn maaltijd.  :watermelon:

 

4. Genieten

Klinkt misschien als een gek doel, maar ik ben niet zo goed in genieten. Ik wil alles doen ‘zoals het hoort’. Zo vind ik dat ik ondertussen wel genoeg ben uitgerust om het huishouden weer op te pakken en weer te doen wat ik voor mijn zwangerschap kon doen. Ik ben bang dat ik daarom niet genoeg tijd vrij maak om van ons kleine meisje te genieten. Dus de huishoudelijke taakjes mogen nog een maandje op zich laten wachten; voorlopig wil ik heel veel kunnen knuffelen.

 

 

Volgende maand zal ik nog even terug blikken op mijn doelen en vertellen hoe het is gegaan. Heb jij persoonlijke doelen voor komende maand?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)