Persoonlijk

Persoonlijke update en doelen voor 2018

9 januari 2018

Ja, hoi! Ik leef nog hoor! De laatste blogpost die ik hier schreef was in juli vorig jaar. Ik heb al een aantal keer geprobeerd om mijn blog te openen en nieuwe artikelen te schrijven maar het lukte me niet. Ook nu heb ik weinig inspiratie om een goed onderbouwde tekst neer te pennen. Maar een persoonlijke update is niet zo moeilijk. Een opsomming van feiten, daar heb ik niet zo veel inspiratie voor nodig ;)

Postpartum depressie

Het voelt een beetje alsof ik mijn blog verwaarloosd heb. Ik vond simpelweg de tijd en energie niet om eraan te werken. Nu zit ik toevallig toch achter de computer, speelt Freya op de peuterspeelzaal en ligt Odin lekker te slapen. Dus ik heb even tijd. En zin. Want dat was de laatste maanden ver te zoeken. Na mijn bevalling ben ik helaas weer in een dip geraakt. Niet zo diep als na de geboorte van Freya, maar toch diep genoeg om er niet zelf uit te kunnen komen. Na wat gesprekken bij de huisarts moest ik helaas toegeven dat ik weer een postpartum depressie heb. Mooi kut, want het ging de eerste weken na de geboorte juist zo goed. Gelukkig had ik heel veel steun van Dennis en familie en vrienden. Via vriendin en kraamverzorgster Marga ben ik terecht gekomen bij een coach die me via skype en email op weg geholpen heeft. Inmiddels gaat het gelukkig al een stukje beter, maar ik ben er nog niet. Sommige dagen kosten nog ontzettend veel moeite. Zelfs uit bed komen lijkt dan al een hele opgave en nadat ik de kindjes heb aangekleed en ze heb voorzien van eten en drinken ben ik kapot. Zulke dagen komen gelukkig steeds minder voor en het lukt me steeds meer om te genieten, maar ik vind het toch wel weer pittig allemaal. Misschien dat ik er later nog eens dieper op in ga en er wat meer over wil vertellen, maar voor nu laat ik het hier even bij.

Super baby

Met Odin gaat alles het heel goed. Hij is inmiddels bijna 8 maanden oud, gaat zelf zitten, tijgert de hele woonkamer door en heeft drie tanden. Hij is dol op zijn grote zus en vind het geweldig als ze liedjes voor hem zingt of voor hem danst. Het is een heerlijk vrolijk mannetje en zolang hij op tijd te eten krijgt zit er standaard een lach op zijn gezicht. Het is zo leuk om te zien hoe veel hij op Freya lijkt, maar toch ook helemaal zichzelf is. De nachten zijn nog wel even aanpoten, maar een vorige ervaring leert me dat dat uiteindelijk ook wel op z’n pootjes terecht komt. Hij slaapt nu vrijwel elke nacht tussen Dennis en mij in en heel soms lukt het hem om in zijn ledikantje naast ons bed te slapen. Overdag doet hij keurig zijn dutjes op zijn eigen kamertje, maar ’s nachts heeft hij net dat extra beetje geborgenheid nodig.

Peuterspeelzaal en kwebbelkaus

Freya doet het ook fantastisch. Ze gaat sinds augustus naar de peuterspeelzaal en heeft het daar ontzettend naar haar zin. Ze is een heerlijke peuter en zit vol grapjes. Ze helpt me vaak met Odin en vind het fantastisch om grote zus te zijn. Zo voert ze hem zijn boterham, troost ze hem als hij verdrietig is en staat zij als eerste naast zijn bedje als hij wakker is na een dutje. Inmiddels is ze 2,5 jaar oud en kletst ze de oren van ons hoofd. Hele verhalen worden verteld en gesprekken worden gevoerd. Óók discussies, wanneer ze bijvoorbeeld geen ijsje mag om 09.00 uur in de ochtend bij twee graden onder nul. Het is zo’n lief meisje en ondanks dat de peuterpuberteit soms ook best lastig is vind ik deze leeftijd geweldig.

En je doelen dan?

Tja, echt goede voornemens heb ik niet. Wél heb ik als doel voor dit jaar dat ik van mijn depressie af wil komen en meer wil luisteren naar mijn eigen lichaam. Dan maar wat vaker een dag hangen op de bank en even geen huishouden. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Minder vaak op de automatische piloot, vaker rustig aan doen en minder hoge eisen stellen. Klinkt toch als een heleboel voornemens, niet? ;) Laten we het erop houden dat ik dit jaar nóg gelukkiger wil worden, maar dat komt met mijn prachtige gezinnetje vast helemaal goed.

 

Dit was het voor nu. Bloggen staat voorlopig dus even op een laag pitje en ik wil er geen ‘moetje’ van maken. Het is en blijft een hobby om af en toe eens een stukje te tikken. Dit keer misschien iets minder interessant voor een ander om te lezen, maar voor mij fijn om het even van me afgeschreven te hebben en om eind dit jaar terug te kijken op hoe het nu ging. Hopelijk tot snel, en anders tot over een paar maanden :p

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)