Food

Recept. Hartige Taart Met Spinazie En Tomaat

10 mei 2017

Hartige taart! Ik maak het veel te weinig terwijl het redelijk snel klaar is, weinig werk kost én super lekker is. Laatst aten wij een hartige taart met spinazie en tomaat en zelfs Freya heeft 2 puntjes ervan gegeten omdat ze het zo lekker vond.

Ingrediënten:

  • Hartige taartdeeg plakjes uit de diepvries
  • 250 gram spinazie (vers of uit de diepvries)
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm goed in met wat boter of olie. Bekleed de bakvorm met de plakjes hartige taartdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Mochten de plakjes te hoog zijn voor de rand van je springvorm, dan snijd je ze met een pizza mes heel makkelijk door de helft.

Bak het gehakt goudbruin en voeg eventueel wat kruiden toe naar smaak. Hierna bak je de spinazie mee tot deze geslonken is en voeg je het blik gesneden tomaten toe. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm.

Klop de eieren los met wat peper en zout en meng hier de helft van de kaas doorheen. Schenk dit over de springvorm

Verdeel de rest van de kaas over de taart en bak deze in het midden van de oven in zo’n 30 tot 40 minuten gaar.

Een heel makkelijk recept dat zeker in de smaak viel bij ons thuis. Mocht je restjes overhouden dan zijn die ook heel lekker voor bij de lunch, gecombineerd met een frisse salade.

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)