DIY Inspiratie

Sinterklaas. DIY Decoratie Voor Op Het Raam

2 december 2016

diy-sint-decoratie-001We blijven deze week even in de Sinterklaas sferen, het is immers bijna zover! Nog 3 nachtjes slapen en pakjes avond is daar. Wij vieren het stiekem al een avondje eerder, dus ik hoop dat Sint niet stilletjes ons huisje voorbij gaat. Al moet dat met deze opvallende decoratie wel goed komen :)
Op de basisschool zaten rond Sinterklaas de ramen altijd volgeplakt met deze leuke huisjes en daarom besloot ik dat we voor Freya’s eerste échte Sinterklaasavond even flink zouden uitpakken. Ik heb 2 grote rollen zwart karton gehaald en een paar uurtjes en heel wat plakbandjes later waren de ramen versierd.

diy-sint-decoratie-002

diy-sint-decoratie-003Via pinterest en google heb ik gezocht naar ‘silhouetten huisjes’. Ik kwam de meest uitgebreide en de simpelste huisjes tegen en ben begonnen met het natekenen op het karton. Ik heb er een simpel grijs schetspotlood voor gebruikt maar een wit potloodje was misschien handiger geweest. Met een liniaal heb ik geprobeerd zo recht mogelijke lijnen te zetten, maar met het uitsnijden werden sommige toch ietwat krom.

De Sint en Piet heb ik ook nagetekend, maar mocht je nu niet zo’n precieze hand hebben dan kun je via pinterest ook heel makkelijk sjablonen vinden om uit te printen en over te trekken (of je print ze op dikker papier en plakt ze zo op het raam). Of je slaat de bovenste twee foto’s even op, zet ze op ‘zwart wit’ en print die uit, dat mag natuurlijk ook!

diy-sint-decoratie-004Vooral in de avond en van buitenaf ziet het er heel gezellig uit. Het licht van binnen schijnt dor de raampjes van de huizen heen en dat zorgt voor een sfeervol tafereel.

diy-sint-decoratie-005Maar ook overdag staat het gewoon gezellig. Freya heeft tot nog toe niet aan de huisjes gezeten maar kan er wel minuten lang naar kijken. Ze wijst de Sint en Piet aan (‘die! die!’) en vind het een feestje om door de kleine raampjes heen naar buiten te gluren. Jammer is wel dat op de foto’s de plakbandjes heel erg opvallen, in het echt zie je die een stuk minder. Maakt het niet minder gezellig natuurlijk ;)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emma 2 december 2016 at 11:03

  Wauw, wat leuk! Heel mooi gemaakt :)
  Deze onthoud ik voor volgend jaar

 • Reply Djuna 25 oktober 2017 at 21:27

  Erg leuk! Tip voor volgende keer: leg meerdere huisjes naast elkaar op een A4/A3 lamineervel en lamineer ze. Dan de randjes eraf snijden en je kunt ze elk jaar hergebruiken.

 • Leave a Reply

  <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)