Food

Sinterklaas. Feestelijke Chocolade

30 november 2016

sint-chocolade-recept-001Het is bijna zover, nog even en die ouwe staat op de stoep met een zak vol cadeautjes. December is bijna aangebroken en daarmee ook de maand van zoetigheid en lekkernijen. Hoewel ik zelf niet zo’n zoetekauw ben vind ik deze chocolade wel óntzettend lekker. Lees snel mee voor het recept!

Ingrediënten:

  • 500 gram witte chocolade
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram kruidnoten
  • 50 gram strooigoed
  • 2 eetlepels honing (optioneel)

sint-chocolade-recept-002

Bereidingswijze:

Bekleed een springvorm met bakpapier. Laat de uiteindes uitsteken onder de rand door, dan til je de chocolade makkelijker op wanneer deze weer is uitgehard.

Smelt in een pannetje de roomboter en voeg daarbij beetje bij beetje de stukjes witte chocolade bij. Blijf goed roeren en zorg dat het mengsel niet gaat koken of aanbrand. Voor wat extra zoetigheid kun je eventueel 2 eetlepels honing toevoegen. Ik heb dit niet gedaan.

Meng 3/4 van het kruidnoten en strooigoed mengsel door de chocolade heen en verspreid deze over de bodem van de bakvorm. Let op dat de hele bodem bedekt is en het mengel overal ongeveer gelijke dikte heeft.

Om het af te maken strooi je het laatste deel strooigoed over de chocolade heen. Wel even goed aandrukken zodat het goed blijft plakken.

Zet nu het bakblik in de koelkast. Minimaal 4 uur moet voldoende zijn, maar ik heb het er een hele nacht in laten staan voor ik de chocolade in stukken heb gehakt. Leuk om te serveren met pakjesavond of om, leuk ingepakt, cadeau te doen in de schoen (niet te dicht bij de kachel zetten ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)