Food

Sinterklaas. Kruidnoten Fudge

16 november 2016

kruidnoten-fudge-001Yes! De maand december staat voor de deur en dat betekend naast gezellige feestdagen met familie ook heel veel lekker eten. Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas weer naar Nederland en daarvoor maakte ik deze heerlijke kruidnoten fudge. Dat alles al opgegeten was vóór die ouwe een voet aan wal had gezet zullen we maar even vergeten ;)

kruidnoten-fudge-002Ingrediënten:

  • 4 handjes kruidnoten
  • 1 blikje gecondenseerde melk van 397 gr
  • 200 gr melk chocolade
  • 50 gr pure chocolade
  • 25 gr roomboter
  • Snufje koek- en speculaaskruiden

 

Bereidingswijze:

Verkruimel 1 handje kruidnootjes in een ziplock zakje met een deegroller. Smelt hierna de boter in een pannetje. Meng de boter met de vermalen kruidnoten en druk deze aan in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Zet dit in de koelkast om af te koelen, dit vormt je kruimelige bodem.

Verwarm in een pannetje de gecondenseerde melk op een zacht vuurtje. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en verkruimel weer wat kruidnoten, dit keer een stuk grover als voor de bodem. Als de gecondenseerde melk goed warm is voeg je de stukken chocolade en het snufje koek- en speculaaskruiden toe. Wanneer de chocolade goed gesmolten is kun je de verkruimelde stukken kruidnoot toevoegen.

kruidnoten-fudge-003Zet het vuur uit en verdeel het chocolade mengsel over de bodem in de ovenschaal. Je kunt hier nu hele kruidnootjes indoen, maar ik koos ervoor deze ook weer wat grover te vermalen voor een lekkere bite. Zet vervolgens de ovenschaal in de koelkast en probeer er de komende paar uur vanaf te blijven. Als het eenmaal is afgekoeld kun je het in kleine stukjes of reepjes snijden. Eetsmakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)