Persoonlijk Snapshots

Snapshots. Juni 2015

1 juli 2015

Snapshots Juni 2015 000De maand Juni is alweer voorbij. Afgelopen maand vond ik heel bijzonder! De weken in het ziekenhuis, de eerste dagen als moeder en toen eindelijk met onze kleine naar huis! Eigenlijk was ik van plan om geen foto’s van onze dochter op social media en mijn blog te delen, maar ik kan het niet helpen, ze is zo mooi! Wel wil ik het zo minimaal mogelijk houden en is na deze eerste weken de baby spam echt over. Ik zal weinig foto’s plaatsen waarop haar gezichtje duidelijk in beeld is, maar daar ga ik later nog verder op in.  Voor nu kunnen jullie (en ik) nog even genieten van haar eerste foto’s!


Snapshots Juni 2015 0011. Ik begon deze maand in het ziekenhuis. Iedere ochtend werd er een CTG gemaakt om te kijken of beep nog in orde was en of er nog geen wee-activiteit aanwezig zou zijn. Soms maakte ik me een beetje zorgen, dan kon ik op de bel drukken en werd ik weer eventjes een half uurtje aangesnoerd. 2. Ik vond het eten in het ziekenhuis echt om te huilen, maar de tussendoortjes die ik kreeg waren goed te doen! Iedere dag stond er iets met fruit op het menu. Vaak waren dat smoothies, maar ook dit glaasje bowl was niet verkeerd. Lekker! 3. Omdat ik zo goed behandeld werd en de verpleging en artsen zo ontzettend lief voor me waren heb ik een tekening voor ze gemaakt als bedankje. Ik had Dennis mijn tekenspullen mee laten brengen en bij iedere controle kreeg ik weer complimentjes over mijn tekenkunsten, zo leuk! Ze hebben de tekening overigens opgehangen en ze waren er erg blij mee :) 4. Mijn lieve vriendinnetje Kirsten is een haak-wonder en heeft deze schattige knuffeltjes gehaakt voor onze beep. Super leuk!

Snapshots Juni 2015 0021. De zwangerschaps-tekeningen kwamen me onderhand wel een beetje mijn neus uit, dus ik ben ook maar andere dingen gaan tekenen. Waaronder dit konijntje in een paar theekopjes. Soms teken ik dingen vanuit mijn hoofd, maar deze heb ik nagetekend van een plaatje dat ik op internet vond. 2. Woensdag 10 juni zijn ze om 10:00 begonnen met het opwekken van de weeën. Ik kreeg tijdens de weeën enorme trek in pringles en Dennis was zo lief om die voor me te gaan halen in het winkeltje. Ik heb er niet heel lang van kunnen genieten. De weeën werden zo sterk dat ik er van moest overgeven.. :( 3. Maar om 20:02 was onze kleine spruit er dan eindelijk. Ik wil nog wat uitgebreider gaan vertellen over mijn bevalling, maar ik was zo in trance dat het me erg veel moeite kost om het terug te halen. Ik ben echt delen van de dag kwijt en heb daarom een beetje hulp nodig van Dennis om alles te herinneren. 4. Op 13 Juni was het eindelijk zo ver en mochten we naar huis! Dexter vind/vond de baby nog een beetje eng, maar ook wel erg interessant.

Snapshots Juni 2015 0031. Tijdens de zwangerschap was ik ontzettend benieuwd naar het geven van borstvoeding. Ik wist totaal niet wat ik me bij dat gevoel voor moest stellen en of het uberhaubt wel zou gaan lukken om borstvoeding te geven. Ik heb een paar opstart probleempjes gehad (kleine tepels, tepelkloven, ontzettende pijn) maar na een paar tips en met behulp van een tepelhoedje gaat het geweldig! Ik geniet zo van haar geluidjes die ze maakt als ze drink <3 2. Mijn beste vriendin was jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden! Ik vond het heerlijk om weer even te kunnen tutten en heb me dan ook uitgebreid opgemaakt. Het was een hele opgave om met een baby van 2 weken oud op pad te gaan, maar gelukkig ging alles perfect! 3. Dennis geniet ook heerlijk van zijn nieuwe leventje als papa, en oh wat doet hij het goed! Hij helpt me enorm en is echt een goede steun voor me. Deze foto vind ik zo ontzettend lief. 4. Ik heb heel wat lopen klagen over mijn dikke buik tijdens de zwangerschap, maar nu die eenmaal weg is mis ik het toch wel een beetje. Al is het wel weer heel erg fijn om weer een platte buik te hebben. Ik kan niet wachten tot ik weer iets meer mag doen en mijn buikspieren weer kan gaan trainen, maar voor nu houd ik het voorlopig wel even op een half uurtje yoga per week.

Snapshots Juni 2015 0041. Hoewel het hartstikke goed ging om met ons meisje op pad te gaan lijkt het me ook wel fijn als Dennis en ik een keertje samen weg kunnen gaan. Aangezien ik borstvoeding geef is dat nog wel eens lastig dus zijn we op zoektocht gegaan naar een borstkolf. Toen ik erachter kwam dat ik via mijn aanvullende zorg verzekering tot €200,- vergoed kreeg voor de aanschaf van een kolf was ik om. De eerste ‘oogst’ was al direct 70ml, niet slecht voor een eerste poging! 2. Dennis heeft vorig jaar aan het eind van de zomer een paar hortensia’s geplant die er uitzagen alsof ze al 3 maanden geen water hadden gehad. Ik had dan ook niet verwacht dat ze er dit jaar zo mooi bij zouden staan! Kijk die prachtige kleuren. (f)  3. Door de warmte is beep een beetje kribbig. Ze moet heel veel huilen (voor haar doen dan, ze huilt bijna niet! :balloon: ) en wil alleen maar bij mij liggen. Ik knuffel dus heel wat af op de bank zodat ze toch een beetje kan slapen. Wanneer ik haar, al slapend, weer terug in haar wiegje leg is ze binnen een half uur weer klaar wakker. Dan maar een paar uur op de bank, dan raakt ze in ieder geval niet oververmoeid. 4. Maar áls ze dan eindelijk besluit door te slapen in haar wieg heb ik even tijd om mijn nagels te lakken. Ik ging dit keer voor een mooie nude tint.

 

Afgelopen maand was een prachtige maand, maar oh wat is hij voorbij gevlogen! Ons kleintje is al bijna een maandje oud! Ik hoop dat ik zo nu en dan wat meer tijd heb om te kunnen bloggen, maar ik kan helaas niks beloven!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marga 1 juli 2015 at 07:17

    Lieve Silke, Dennis en Freya,
    Wat heerlijk dat het zo goed gaat met jullie ! Ik had ook niet anders verwacht. Het is zo leuk om het te lezen, nadat ik de eerste week voor jullie heb kunnen zorgen.

    Lieve groetjes, Marga ( jullie kraamverzorgster) :love:

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)