Food Health

Snelle Pasta Caprese

3 juli 2015

Pasta Caprese 001Met het warme weer van de afgelopen dagen hadden Dennis en ik helemaal geen zin om uitgebreid te koken. Met je hoofd boven het fornuis gaan staan terwijl het buiten 30 graden is vind ik maar niks, daarom maakte ik deze snelle pasta. Het enige dat je hoeft te koken is de pasta zelf, dus het is super snel klaar!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram Farfalle (strikjes pasta) per persoon
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 1 Mozzarella
  • 200 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 Potje groene pesto
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Pasta Caprese 002Eigenlijk is het te simpel om er echt een recept van te maken, maar vooruit. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de tomaatjes en blaadjes basilicum. Snijd de tomaatjes in vieren en doe ze in een grote schaal. Laat de olijven even uitlekken. Halveer deze en voeg ze toe bij de tomaten. De mozzarella heb ik gewoon kapot gescheurd, maar die zou je eventueel ook kunnen snijden. Om de basilicum makkelijk klein te maken rol je een stapeltje blaadjes heel strak op. Op die manier krijg je een klein pakketje en kun je makkelijker kleine stukjes snijden. Neem vervolgens 4 grote eetlepels van de groene pesto en meng alles door elkaar. Giet de pasta af en meng alles door elkaar. Voor extra smaak kun je nog wat olijfolie, peper en zout gebruiken. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen als garnering.

Heel erg simpel, maar super lekker en makkelijk om klaar te maken op een warme dag! Eet smakelijk.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)