Mama & Baby Persoonlijk

Voornemens Als Moeder (& Waar Ik Faalde)

8 mei 2017

Freya is inmiddels al bijna 2 jaar oud en haar kleine broertje zal (hopelijk) ook niet al te lang op zich laten wachten. Ik ben dus al enige tijd moeder en vind het tot nu toe het mooiste, zwaarste en leukste dat er is. Vóór Freya geboren was had ik nogal wat ‘eisen’ aan mezelf als ik eenmaal voor een klein kindje zou zorgen. Vandaag vertel ik een aantal van die voornemens en geef ik ook eerlijk toe welke er niet gelukt zijn.

‘Mijn kind zal nooit een speen krijgen’

Ha! Dikke faal. Inmiddels is Freya dus bijna 2 en heeft ze met slapen nog steeds een speentje. Eentje die licht geeft in het donker zelfs :p Ik heb het bijna een week volgehouden om haar geen speen te geven na de geboorte, ik gaf haar daarvoor mijn pink in de plaats. Maar Freya had zo’n hoge zuigbehoefte dat de huid van mijn pink na een paar dagen knal rood en geïrriteerd raakte. Na een week zijn we dus begonnen met een speentje. Hoe hard ik van te voren ook riep dat mijn kind ‘niet met zo’n lelijk stuk plastic in haar mond zou rondlopen’, zo blij ben ik nu met die dingen. Ze krijgt nu alleen met slapen nog een speen, of overdag wanneer ze ziek is of veel verdriet heeft, maar ik had zeker in het begin echt niet zonder gekund.

 

Alleen maar verse hapjes

Deels gefaald. Ik vind het nog steeds super leuk om gerechtjes voor Freya te verzinnen en heb ook héél erg veel zelf in de keuken gestaan. Fruit en groente hapjes heb ik bijna altijd vers gemaakt in de babycook en ook nu verkies ik een appel of peer nog boven een kant en klaar fruitzakje, maar soms is het wel even makkelijk. Zo hadden we op vakantie aardig wat knijpzakjes mee en ook wanneer we een dagje naar de dierentuin gaan zit er standaard zo’n fruithapje in de luiertas. Wat betreft warme maaltijden heeft Freya weinig kant en klare hapjes gegeten, maar af en toe een zakje Ella’s Kitchen ging er goed in.

 

Geen iPad, telefoon of televisie

Eeeeh, ja. Hoewel ik dit héél lang heb volgehouden is televisie kijken nu deel van onze dagelijkse ochtend routine. In het begin van de zwangerschap was ik telkens zo ontzettend beroerd dat de tv aanvoelde als een soort godsgeschenk. Terwijl Freya gebiologeerd naar Woezel en Pip zat te kijken hing ik de halve ochtend boven de wc of een emmer. Ook de iPad is een aantal dagen veel gebruikt toen ze zo’n 40 graden koorts had en niks anders kon als liggen, maar dat hebben we inmiddels weer afgeleerd door dat onding te verstoppen. Héél af en toe mag ze nog op mijn telefoon om YouTube filmpjes te kijken, maar zodra de ‘daddy finger’ video’s beginnen is het afgelopen (vre-se-lijk). Dus ja, de televisie staat hier iedere ochtend een tijdje aan terwijl we een broodje eten op de bank, maar ik hoop dat ik dat na de zwangerschap ook weer uit ons systeem krijg.

 

Voorlezen

Deze is tot nu toe voor de volle 100% gelukt. Al vanaf dat Freya zo’n 3 maanden oud (jong) is, lees ik haar iedere dag voor. Wanneer ze daar zelf om vraagt, maar ook iedere avond voor het slapen gaan word er standaard een verhaaltje voorgelezen. De meeste boekjes kan ik dromen en vaak lezen we hetzelfde verhaaltje weken achter elkaar, iedere avond, maar ik doe het nog steeds met alle liefde. Freya geniet, dus ik geniet mee. Ben je benieuwd naar onze favoriete voorleesboekjes? Die vind je hier en hier.

Crea-Bea

Ja, ook bij dit voornemen mag ik wel toegeven dat dat me aardig goed afgaat. Al sinds Freya 6 maanden is zijn we geregeld aan het knutselen of kliederen met verf. Vooral kleien is nu favoriet, maar ook tekenen en schilderen vind ze fantastisch. Wanneer het buiten mooi weer is maken we met kwastjes en water de mooiste schilderingen op de stoep en kleuren we de tegels vol met stoepkrijt. Met rot weer gaan we binnen aan de slag met vingerverf, potloden, klei of stickers. Er hangen door het hele huis al verschillende kunstwerken en ik vind het heerlijk om te zien hoe ze haar creativiteit ontwikkeld.

 

Foto albums bijhouden

‘Ik wil voor ieder jaar een foto album maken, leuk voor later’. Freya is inmiddels bijna 2 en ik moet nog beginnen aan het eerste album. Het enige dat me wel gelukt is, is het bijhouden van een zwangerschapsdagboek, bij beide zwangerschappen.

 

Weinig delen op social media

Dit voornemen is half gelukt. Ik schreef er eerder al een artikel over en ik sta er nog steeds achter wat ik destijds heb gezegd. Nog steeds plaats ik af en toe een foto waarop Freya herkenbaar te zien is, maar vaker is dit een foto waarop je haar gezichtje niet kunt zien. Ook zijn het áltijd leuke foto’s. Een closeup van een poepluier, informatie over een buikgriepje of driftbui.. zulke dingen zal je niet snel vinden op mijn social media account. Facebook heb ik inmiddels verwijderd, instagram gebruik ik af en toe en op twitter deel ik ook niet veel. Wat ik wél leuk vind om te delen? Grappige uitspraken, foto’s van gezellige uitstapjes en mooie momenten. Maar doorkomende tandjes, uitslag of (half)naaktfoto’s zal je op mijn accounts niet vinden. Niet van Freya en straks ook niet van baby Bennik 2.

 

Zo, dat waren aardig wat (gefaalde) voornemens. Hoe stond jij tegenover het moederschap vóór je moeder werd? Of, als je nu zwanger bent, heb jij een bepaalde kijk op hoe je dingen wilt gaan aanpakken?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)