Mama & Baby Persoonlijk

Wat Ik Zo Leuk Vind Aan Het Zwanger Zijn

4 mei 2015

Simple Rectangle
Ik moet toegeven dat ik er aan het begin helemaal niks aan vond om zwanger te zijn. Door het overmatig overgeven was ik continue moe en hoopte ik dat het maar wat snel over zou zijn. Na zo’n 14 weken kreeg ik eindelijk medicatie en ging het steeds wat beter. Nu begint de misselijkheid weer op te spelen en zie ik het soms even niet meer zitten. Daarom een reminder aan mezelf. Wat vind ik zo leuk aan het zwanger zijn?! 

De baby voelen
Onze meid kan ontzettend hard trappen en soms vraag ik me ook hardop af of ze alsjeblieft een seconde stil kan liggen, maar het blijft een geweldig gevoel. Het idee dat er een mini mensje in me groeit vind ik al heel bijzonder, maar dat ik ook kan voelen dat ze haar karate trappen aan het oefenen is, zich omdraait of even met haar handje tegen mijn navel aanduwt blijft toch wel het leukste van de zwangerschap. Ik ben ook echt heel bang dat ik dit ontzettend ga missen als ze er straks is.

Dat ik al mijn kleding nog gewoon pas
Jep. Ik ben morgen al 32 weken zwanger en al mijn oude broeken zitten nog goed. Als je me ziet van de achterkant zie je niet eens dat ik zwanger ben. Stiekem ben ik daar best wel trots op. Ik ben door het vele kotsen natuurlijk wel 14 kg afgevallen, maar ik zit inmiddels weer op het gewicht dat ik had vóór ik zwanger was. Maar hoewel ik mijn spijkerbroeken gewoon nog dichtgeknoopt krijg loop ik het liefst zo veel mogelijk in een sweatpants.

Rommelen in de babykamer
Ik kan me hier echt uren mee vermaken. Billendoekjes verplaatsen, het bedje voor de 30e keer opmaken, de kledingkast in- en uitruimen.. De rest van het huishouden lijd er gelukkig nog niet onder, dus ik houd het nog netjes. Maar hoe dichter ik bij die 30 juni kom, hoe vaker ik er te vinden ben. Toen het kamertje net af was kon ik zelfs uren op de grond zitten en fantaseren hoe het zou zijn als ze er dan eindelijk is.

Babykleertjes kopen
Ik heb een godsgruwelijke hekel aan winkelen, vooral als het om kleding gaat. Maar als ik kan shoppen voor onze dochter dan moet Dennis me bijna aan mijn haren mee slepen de winkel uit. Er zijn zoveel leuke pakjes, rompertjes, broekjes, jurkjes en andere kleertjes. En ja, ik heb naast winkelen een enorme afkeer voor roze, maar ik moet bekennen dat ik mezelf er toch vaak op betrap met roze dingetjes in mijn handen te staan. Er liggen zelfs al 3 roze broekjes in de kast..

Dennis die me overal bij helpt
Gelukkig hielp Dennis me altijd al heel veel hoor, maar nu die bolle buik zo in de weg zit is hij nog veel vaker in de buurt om even bij te springen. Hij helpt me met het aantrekken van mijn schoenen, doet ’s avonds mijn sokken voor me uit en lakt zelfs mijn teennagels. En ook bij de ‘genante’ dingen geeft hij geen kik. Aan het begin heeft hij heel veel lopen zeulen met zakken vol kots en nu helpt hij me overeind van het toilet als het niet meer lukt om zelf omhoog te komen. :’)

De baby zien
Naast dat het al heel bijzonder is om haar te voelen laat ze ook regelmatig zichzelf even zien. Aan het begin zagen we haar natuurlijk op de echo’s, maar als ze nu een dansje doet in mijn buik lijk ik net een waterbed. Alles gaat heen en weer en soms voel ik me net een speler uit een science fiction film. Ik deelde een tijdje geleden al een filmpje op instagram van haar geweldige dansmoves, maar mocht je die nog niet gezien hebben, hier is ze dan:

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen leuk aan het zwanger zijn! Zo heb ik ineens een goed excuus voor onophoudelijke vreetbuien, groeien mijn nagels keihard, zijn er heel veel mensen die je met alles willen helpen en het voelt toch wel als een soort superkracht om zo’n kindje te kunnen ‘maken’ in mijn eigen lichaam. Wat vond jij het leukste aan zwanger zijn? Of waar kijk jij het meest naar uit?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)