Food Reviews

Zoete Paas(poes) Broodjes Met Koopmans

3 april 2015

Koopmans Paas Broodjes 001Ik vond een tijdje terug op Pinterest de schattigste broodjes die ik ooit had gezien. Het waren kleine bolletjes met oortjes, net als een konijntje. Die moest ik natuurlijk proberen. Ik heb van Koopmans de mix gekocht om wit brood mee te bakken, kon ik die gelijk eens uit proberen.

Koopmans Paas Broodjes 002Nou, zoals je ziet lijken mijn broodjes TOTAAL NIET op konijnen, vandaar de (poes) in de titel. Het zijn meer een soort poesjes geworden, maar ze zijn daardoor niet minder schattig. 

Koopmans Paas Broodjes 003Het enige dat je nodig hebt om deze broodjes te bakken is een pak broodmix van Koopmans, 20 gram boter en 275ml water. Ik heb er nog een zakje vanille suiker bij gedaan om de broodjes wat zoeter te maken. De uitleg op de verpakking is erg makkelijk. Je gooit alle ingrediënten in een beslagkom en kneed dit tot elkaar. Wij hebben geen broodbakmachine (daar kan de mix namelijk ook in) en ook geen keukenmachine met deeghaken. We hebben wel twee handen en dat werkte gewoon hartstikke prima. 

Koopmans Paas Broodjes 004Het deeg maken was zo gebeurd. Na het kneden moet het 10 minuten rijzen, daarna kneed je het nog beter door. Volgens de verpakking moet je het deeg uittrekken tot een lap, het in drieën vouwen en het daarna weer plat drukken. Daarna rol je het deeg op in een rol. Wij hebben er echter allemaal kleine bolletjes van gemaakt en deze moesten erna weer 45 minuten rijzen onder een theedoek. Toen de 45 minuten om waren heb ik een schaar gepakt en ben ik oortjes gaan knippen. En daar ging het fout. Mijn oortjes werden niet mooi rond van boven maar zagen er uit als kleine puntjes. Ik heb ze nog geprobeerd te redden, maar helaas. Het zijn nu kleine poezen broodjes. Met een saté prikker heb ik kleine gaatjes gemaakt als ogen.

Koopmans Paas Broodjes 005We hebben de broodjes 15 minuten gebakken op 200 graden. En hoewel ze totaal mislukt zijn qua vorm (ze lijken niet eens een klein beetje op konijntjes) zijn ze qua smaak echt heel goed gelukt! Het zijn hele zachte, luchtige broodjes met een knapperige buitenkant. Zo heb ik mijn broodjes het liefst. Doordat ik wat vanille suiker heb toegevoegd zijn ze een beetje zoet. Het lijkt me ook heel lekker om rozijntjes en appel door het deeg heen te doen, zodat het echt een feestje wordt om ze op te eten. En dat het geen konijntjes zijn dat was ik na het eten van het broodje alweer helemaal vergeten. Want ze kunnen er nog zo mooi uit zien, uiteindelijk gaat het toch om de smaak!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cynthiiaa 4 april 2015 at 02:01

    Wat een dotjes om te zien! Ik vind het geweldig als mom dit soort dingen maakt – ik ben niet zo goed erin.. ik kook met honger, dan mislukt het ja. :( – maar dit voegt iets toe! Ik vind ze niet mislukt dame, ze zijn ubercute! Zoet?! NOOOM!

  • Reply Kattenkoppen 4 april 2015 at 22:23

    Ik vind ze zo veel leuker! :D

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)