Mama & Baby

Zwangerschapsupdate 1e Trimester

23 november 2016

zwangerschapsupdate-1e-trimesterNa een hele hoop felicitaties na het plaatsen van bovenstaande foto kreeg ik al snel de vraag of ik ook zwangerschapsupdates ging schrijven. Eehm, nou, eigenlijk was ik dat helemaal niet van plan. Iedere week een update schrijven zag ik niet zo zitten. Maar voor ieder trimester kan ik best een stukje schrijven, in totaal 3 updates die iets uitgebreider zijn en dus wat meer om te kunnen vertellen. Vandaag zwangerschapsupdate nummer 1.

8 September.

Hoewel ik volgende week pas mijn menstruatie verwacht begint mijn geduld nu al op te raken. Het is pas de eerste maand dat we het proberen maar ik ben al een aantal dagen héél misselijk en doodmoe. Ik herken het van de zwangerschap van Freya, maar ik durf er niet echt aan toe te geven. Wat als ik mezelf voor de gek houd? Toch kan ik mijn zenuwen niet langer de baas en pak ik een kruidvat 2 voor 5 test uit de medicijnbox. Ik plas in het bekertje, druppel wat urine op de test en na 5 minuten durf ik pas weer te kijken.. Niks. Helemaal blanco. Witter dan wit. Ik ben natuurlijk nog een week te vroeg, maar toch voel ik me teleurgesteld. Ik laat de test nog even op het aanrecht liggen zodat ik straks voor Dennis ook bewijs heb dat ik negatief testte.

Zo’n 2 uur later is Freya wakker van haar dutje en loop ik naar de keuken om limonade voor haar in te schenken. Mijn oog valt op de test en ik schrik me kapot. Twee lijntjes? TWEE?! OMG. Het is geen indrooglijntje, daar is de lijn te dik en te recht voor. HOLY SHIT. Freya wordt grote zus.

Wauw, Freya wordt gewoon een grote zus. Hoewel ik nu 14 weken zwanger ben besef ik me dat nog steeds niet helemaal. Twee dagen na de positieve test verloor ik bloed en heb ik een extra gevoelige test gedaan, pas toen die positief was begon het een beetje te dagen. Zelfs na de eerste echo kon ik er nog met mijn hoofd niet bij. Ik ben af en toe onzeker en durf niet te geloven dat we binnen 9 maanden weer zo’n wonder mogen verwachtten, maar de tweede echo laat het me toch echt geloven: baby twee is on it’s way. 

De eerste weken verlopen soepeltjes. Ik ben wel misselijk maar het is allemaal nog láng niet zo erg als bij Freya en over het algemeen voel ik me best goed. Anders als met de vorige zwangerschap maak ik een afspraak met de huisarts om mijn anti depressiva te gaan afbouwen en kan na de eerste afspraak direct al beginnen. De eerste dagen afbouwen vallen me zwaar. Ik ben misselijk, heel moe en door de ontwenningsverschijnselen erg duizelig en emotioneel. Ik huil om alles, word heel snel boos en verander iedere seconde van mening. Na een aantal dagen is dit gelukkig beter en ik kan nu trots zeggen dat ik inmiddels volledig ben afgebouwd! Wel ben ik begonnen met medicatie tegen de misselijkheid. Ik heb nog maar weinig moeten spugen, maar aangezien ik bij Freya 14kg afviel, ketonen in de urine had en minimaal 10 keer per dag moest braken wil de huisarts geen enkel risico nemen. Fijn om een arts te hebben die het begrijpt en het niet afdoet met ‘het hoort erbij’.

Op mijn verjaardag, 17 september, ben ik 4 weken en 4 dagen zwanger. We gaan op vakantie. De autorit van twee dagen ging me goed af (op heel wat plaspauze’s na :p) en ook op vakantie kan ik ultiem genieten van het strand, de zee en het heerlijke eten. Mijn tante staat iedere dag voor ons te zwoegen in de keuken en gelukkig heb ik niet 1x hoeven zeggen dat ik iets niet kon eten ivm de zwangerschap. We hebben besloten nog eventjes ons mond te houden. Best leuk, zo’n klein geheimpje.

ik-ben-zwangerOp vakantie maken we bovenstaande foto. De test had ik in Nederland al gekocht en het was nog even wachten op een geschikt moment. Met de smoes ‘Freya wil niet slapen dus we gaan een stukje wandelen’ sneaken we het appartement uit en lopen we naar een mooi punt om de foto te maken. Eenmaal thuis bestel ik het vakantie album en op de allerlaatste bladzijde is op groot formaat de foto te zien. Als ik 7 weken zwanger ben is het niet meer te verbergen door mijn vele kokhalzen en spugen, dus besluiten we dat het moment daar is: het fotoalbum laten zien aan onze familie. Mijn god wat was ik zenuwachtig. Hoe verder iedereen bij de laatste bladzijde kwam hoe sneller mijn hart ging kloppen. Dat én ondertussen stiekem filmen is nog best een hele kunst kan ik je vertellen. Binnen een week weten onze ouders, zusjes en hun aanhang en twee beste vrienden dat baby 2 onderweg is. Héhé, eindelijk uitleggen waarom mijn eetlust is verdwenen en dat ik écht niet kokhals omdat ik de kookkunsten niet kan waarderen.

Op 24 oktober hebben we de aller eerste echo. Ik ben super nerveus want ik wist van te voren helemaal niet dat ik een echo zou krijgen. We hadden een afspraak om bloed af te nemen voor de combinatietest, maar ik mocht ook eventjes op het bankje liggen om naar onze kleine kruimel te kijken. Als we het hartje zien kloppen kan ik wel huilen van geluk. Toch altijd weer even spannend of alles het wel doet zoals zou moeten. Terwijl ik aan Freya probeer uit te leggen dat die garnaal op tv haar broertje of zusje is kijkt me ze aan alsof ik gek geworden ben en gaat erna verder met het uitpluizen van de speelgoedkist.

De echo zag er goed uit en daarom besluiten we het openbaar te maken op social media. Ik heb al veel afspraken moeten afzeggen vanwege de misselijkheid en heb geen zin in vervelende vragen of opmerkingen, dus maak direct duidelijk wat de reden is van mijn ‘afwezigheid’. WAUW! Wat een hoop reacties. Ik word gebombardeerd met appjes, berichtjes en felicitaties over instagram en facebook. Zo, die ellende hebben we ook weer gehad.

Inmiddels ben ik dus 14 weken en 1 dag zwanger en dat betekend dat het tweede trimester officieel is begonnen. Man wat gaat deze tweede zwangerschap ineens snel! Doordat ik zoveel met Freya bezig ben heb ik amper de tijd om na te denken over kwaaltjes, pijntjes en dingetjes. Eigenlijk best wel lekker ;) Op 18 december maken we aan familie bekend of wij een zoontje of een dochtertje mogen verwelkomen, daar komt 19 december een artikel over online. De echo staat inmiddels al gepland en ik kan niet WACHTEN. Eindelijk gericht kunnen shoppen (al heb ik stiekem al 2 dingetjes gekocht). Ook voel ik sinds week 12 de baby al druk ‘ploppen’, is Freya hartstikke lief voor mijn buik en overlaad ze de ‘beebie’ met kusjes en knuffels. Ik geniet! Wat heerlijk om een fijne zwangerschap te mogen hebben dit keer.  :love:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)