Mama & Baby

Zwangerschapsupdate. Het 2e Trimester

8 maart 2017

Wauw, het tweede trimester alweer! De weken vliegen voorbij, het gaat écht harder bij een tweede zwangerschap. Ergens wel lekker want ook dit keer loopt het niet helemaal zoals ik had gehoopt..

Een van de dingen die uitwees dat deze zwangerschap toch wel anders was als die van Freya: wij krijgen een zoon! Ik heb er best even aan moeten wennen. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat het zo anders is als een dochter. Inmiddels ben ik helemaal gewend aan het idee van mijn koningskoppel en zijn we het ook al eens over de eerste naam. De tweede naam is nog niet helemaal zeker maar staat wel voor 95% vast. Denk ik..

Ook ben ik inmiddels afgeweken van het bosthema voor zijn kamertje. Hoe leuk ik het ook vind, mijn hormonen vinden op dit moment iets anders. En dus word het geen wasbeertjes thema, maar een oceaan kamer. We moeten er nog aan gaan beginnen maar eerst zijn het kantoor voor Dennis en Freya’s grote meiden kamer aan de beurt. Wel hebben we al alle kleertjes uitgezocht, staan er 4 grote bakken kleding en speelgoed op hem te wachten en heb ik vast wat troepjes aangeschaft om zijn kamer mee te decoreren. Toch heeft het niet heel veel haast om de babykamer op te knappen. De eerste paar maanden zal hij, in verband met de borstvoeding, bij ons op de kamer slapen in een wiegje en tegen de tijd dat ik hem oud genoeg vind om naar zijn eigen kamertje te verhuizen zijn we alweer een paar maanden verder. Het enige dat wél geregeld moet worden is een eenpersoonsbed. Wij slapen sinds een tijdje op zolder maar omdat het raam aan de straatkant niet ver genoeg open kan mag ik daar niet bevallen. Mocht er iets gebeuren waardoor ik met spoed naar het ziekenhuis moet worden overgebracht moet ik namelijk door het zolderraam getild kunnen worden op een brancard. Dat gaat helaas niet vanuit onze eigen slaapkamer en dus ga ik bevallen in de babykamer. Leek het me eerst vet onhandig, zo mooi vind ik het idee nu. Hij gaat gewoon geboren worden in zijn eigen kamertje.  :love:

Ook zijn we inmiddels gestart met de zoektocht naar het geboortekaartje. De proefdrukken zijn ondertussen besteld en ik kan wel vast verklappen dat we al een keuze hebben gemaakt. Geen van bovenstaande kaartjes is het geworden, maar oh wat is er veel keuze! Toen ik werd benaderd door Hippe Geboortekaartjes of ik bij een van hun websites mijn kaartjes wilde laten drukken werd ik direct enthousiast. Zelf had ik via Hier Ben Ik al een account aangemaakt met daarop een lange (heeeele lange) lijst van kaartjes die mij wel aanspraken. Grappig dat het uiteindelijk niet één van die kaartjes is geworden. Het assortiment is ook zo groot en alle kaartjes zijn zó leuk. Best lastig kiezen. Ook via de geboortekaartjes van HipDesign werden we voor de moeilijke keuze gezet: wat voor kaartje past het best bij ons? We hebben uiteindelijk gekozen voor een rustig kaartje, niet te veel poespas, geen drukke tekeningetjes en héél anders als het kaartje dat we voor Freya hadden. En als familie Bennik was de keuze om toch bij Hier Ben Ik te bestellen al snel gemaakt ;)

Inmiddels ben ik al 29 weken en 1 dag zwanger en zit ik officieel in het derde trimester. Het begin hiervan was niet zo leuk vanwege een korte ziekenhuis opname in verband met bloedverlies. Helaas is het bloedverlies een terugkerend dingetje de afgelopen dagen en dit zorgt er voor dat ik het zwanger zijn toch wat minder rooskleurig inzie. Ieder toiletbezoekje zit ik vol spanning of ik niet weer ben begonnen met bloeden. Waar dit vandaan komt is niet helemaal zeker, maar de gynaecoloog denkt aan een klein scheurtje in de rand van de placenta. Gelukkig hebben we 2 extra echo’s gehad waaruit blijkt dat baby Bennik het prima doet in mijn buik en dat stelt me wel weer een beetje gerust. Met 34 weken krijgen we nog een laatste groei echo en daarna is het afwachten wanneer hij zich wil laten zien. Wauw, wanneer ik de laatste zwangerschapsupdate ga schrijven is de kleine man er gewoon al, wat een onwerkelijk idee!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

<3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)