Mama & Baby

Zwangerschapsupdate. Wij Krijgen Een…

19 december 2016

Afgelopen woensdag was het zover: dé echo waar we zo naar uit keken. Ik voel me deze zwangerschap weer behoorlijk beroerd en dat zorgt dat ik toch niet helemaal kan genieten zoals ik wel had gehoopt. Ook gaan de weken zo snel aan me voorbij dat het nog niet helemaal tot me is doorgedrongen dat er eind mei toch écht een tweede kindje bij komt. Ik hoopte dat een geslachtsbepalende echo daar verandering in zou brengen: dat deed het!

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen, want iedereen gaat toch als eerste scrollen naar het verlossende woord: wij krijgen een zoontje! Wauw wat een omschakeling ineens, maar wat een geweldig nieuws! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er de avond na de echo wel even aan heb moeten wennen. Een zoon? Maar ik ben nu zo gewend aan een meisje?! Maar hoe langer Dennis en ik erover praatte hoe meer ik er aan gewend ben geraakt. Ik weet zeker dat Freya het fantastisch gaat vinden, een kleine broer. Ze is helemaal verliefd op Luuk, het zoontje van een vriendin, dus dat gaat zeker weten goed komen.

Inmiddels is de namen discussie ook direct diezelfde avond van start gegaan en over de eerste naam zijn we het al eens. Nu de tweede naam nog, want als grote zus een tweede naam heeft kan kleine broer niet achterblijven natuurlijk ;) Dit keer ga ik de naam voor onszelf houden. Alleen familie en goede vrienden zullen het weten, maar de rest wacht maar af tot het kindje geboren is.

Wauw, een zoon. Wat een geweldig nieuws! De eerste lading kleding is al besteld, de kledingkast van Freya al uitgeplozen en alle neutrale en jongenskleding ligt al in een doos te wachten in te kast. Scheelt weer dat ik niet zo van het roze ben en voor Freya óók al geregeld op de jongens afdeling heb geshopt ;)

Eerder heb ik al contact gehad met diverse mensen die taarten maken om de gender reveal taart te bestellen. Na heel wat heen en weer gemaild te hebben vond ik eindelijk iemand die én tijd had én ons idee kon uitwerken. Ik wilde namelijk geen standaard wit met roze en blauwe taart. Bij Freya was ik al gek op bosdiertjes en haar nieuwe grote meiden kamer zal straks dan ook weer een bos thema hebben. Dit keer ben ik weer hooked. Waren het bij Freya vooral vosjes, zijn het dit keer wasbeertjes. En dus heb ik gevraagd om een taart met bosthema mét vosje en wasbeer. Die hebben we zondagavond met de familie aangesneden. De taart is gemaakt door Cakes by Lien. Zij maakte ook de foto bovenaan dit artikel. Ik wilde er zelf ook nog een aantal maken maar Freya was zo enthousiast dat de wasbeer al een hoofd miste voor ik de foto gemaakt had ;)

Freya krijgt een klein broertje! Ik kan het eindelijk hardop zeggen: wij krijgen een zoon!

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Madelaine 19 december 2016 at 06:41

  Wat leuk! Gefeliciteerd. Het lijkt me ook inderdaad een hele omschakeling, maar nu je weet wat het wordt is het wel veel leuker shoppen én verheugen :).

 • Reply Lisanne 19 december 2016 at 06:55

  Wat leuk!! Jongetjes zijn ook zoooo leuk! :)

 • Reply Manon 19 december 2016 at 07:10

  Aaaaah zo leuk!!! Ik kan oprecht zeggen dat een zoon het allerleukste ever is! <3

  • Reply Silke Bouwes 19 december 2016 at 21:33

   Haha, en ik vind een dochter al zo geweldig :p

 • Reply Marije 19 december 2016 at 07:12

  Woooooo gefeliciteerd! Jongens zijn zó leuk!

 • Reply Joyce 19 december 2016 at 07:59

  Aah wat leuk! Een mooi geluk om van allebei eentje te hebben! Geniet van je blauwe wolk!

 • Reply Paola 19 december 2016 at 10:42

  Wat leuk! Lekker van genieten samen! :)

 • Leave a Reply

  <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)