Freebies

Mijn Schoonmaak Routine

25 maart 2015

Blanco

Ja Silke? Meen je dit serieus? Ga je écht een artikel schrijven over schoonmaken?! Ja, ik geloof echt dat ik dat ga doen ja. Ik ben er namelijk gek op! Dennis klaagt wel eens over me, omdat hij me een rommelkont vind. Ik laat overal wel iets liggen, maar ‘dat heb ik later misschien nog wel nodig’. Toch vind ik het erg leuk om schoon te maken, ondanks dat ik dus zo’n sloddervos ben. Ik heb er zelfs een vast schema voor!

Yes, raar maar waar. Ik ben gek op het maken van lijstjes, schema’s en planners. En zo kwam ik op het idee om een schoonmaak rooster te maken. Een vaste routine voor iedere dag van de week. Ik ben zo’n persoon die regelmaat erg prettig vind. Ik wil weten waar ik aan toe ben. En als ik bepaalde dingen op een bepaalde tijd doe voel ik me daar het lekkerst bij. Zo poets ik bijvoorbeeld iedere maandag de slaapkamers en staat er vast welke was op welke dag gewassen moet worden. Dat klinkt misschien een beetje (heel erg?) dwangmatig, maar als fanatiek rommel maker merk ik dat ik veel meer gedaan krijg sinds ik het rooster in het leven heb geroepen.

Het is aan het begin wel een klein beetje wennen hoor, die vaste dagen. Maar na een tijdje had ik het rooster niet eens meer nodig en nu doe poets ik soms op de automatische piloot. Ook merk ik dat mijn huis er veel netter uitziet nu ik vaste dagen heb en niet pas ga opruimen als het nodig is. Dus hoe ziet mijn rooster er precies uit? In ieder geval érg vrolijk! En als extra’tje heb ik ook een leeg rooster om te downloaden, zodat je het zelf kan gaan gebruiken.

Schoonmaak Rooster

Zoals je ziet heb ik alle taken per dag en per kamer ingedeeld. Dit vind ik zelf het makkelijkste werken. Ook heb ik voor iedere dag de was er op gezet, maar het gebeurd erg vaak dat ik daar van afwijk. Wij hebben namelijk beide veel meer donkere kleding dan bijvoorbeeld lichte of gekleurde kleding. Soms duurt het wel 3 weken voor ik een volle wasmand heb met witte was. En ik dweil écht niet ieder weekend, maar gewoon wanneer het nodig is, meestal is dat zo’n 1 keer in de 2 weken. Ramen zemen doe ik niet, want wij hebben een glazenwasser.

Nu heeft natuurlijk niet iedereen dezelfde kamer indeling als ik en misschien vind jij het juist prettig om je rooster op een andere manier in te kunnen delen. Daarom heb ik ook een leeg rooster gemaakt die je hier kunt downloaden. Makkelijk, want dan kun je het naar eigen wens invullen. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn schoonmaak rooster.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elize 13 september 2018 at 21:32

    Geniaal, overzichtelijk en niet overdreven veel punten. Aangezien konijn er op staat kan ik hem direct in gebruik nemen😀

  • Leave a Reply

    <3 </3 :watermelon: :sunflower: :strawberry: :shoe: :love: :house: :hi: :grow: :gift: :gift2: :elephant: :drops: :clover: :cherry: :caterpillar: :castle: :candles: :cake: :bow: :boat: :bird: :balloon: :D :-< :*: :***: (r) (ff) (f) (:heart balloon:)